Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

VM-seger för Sandell i Kanada, vann SuperCar Lites!

För att hålla igång tävlandet i sommaruppehållet för Global Rallycross testade Patrik på VM cirkusen i SuperCar Lites klassen. En bil och klass skapad av Olsbergs MSE - samma team som driver Patriks bil i Amerikanska GRC-serien. Det handlar om en enhetsklass där alla tävlar i likvärdiga bilar, upplägget skapar tät racing och spännande heat.
- Det var en lång dag, med många heat, semifinal och slutligen final som avslutades med ett besök högst upp på prispallen, säger Patrik.

Klassen var som väntat tät och det var tuff racing dagen lång förarna emellan. Det gäller att köra smart men ändå snabbt för det är tuff konkurrens, utan misstag blev det Svensk seger i finalen.
- Vi har haft en grym dag, det var verkligen en utmaning att köra en SuperCar Lites bil. Minsta misstag kostar mycket tid vilket jag verkligen tycker om med den här klassen.

Trots att det är en instegsklass i sporten handlar det om höga farter och tuff körning.
- Farten i bilarna är jämförbart med en WRC bil men eftersom de här bilarna saknar turbo måste varje bromspunk, linje och växel sitta där - det gjorde det verkligen idag. Gör man minsta lilla misstag blir man direkt attackerad och omkörd av sina medtävlare. Men det var en riktigt häftig känsla att vara tillbaka som vinnare igen, avslutar en nöjd Patrik från Trois-Rivières banan utanför Montreal.

Efter en tid i USA och nu Kanada väntar ett par veckor på Svensk mark, det blir lite blandning av arbete och semester innan nästa deltävling i Global Rallycross, det som sker i Florida på anrika Daytona International Speedway - då siktar Patrik och teamet på ny seger i SuperCar klassen!

Jeremias Ericsson