Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Säker seger för Mattias Adielsson i Rally-SM otrimmat 2 WD

Göteborgaren Mattias Adielsson vann åter i Rally-SM. Under helgen har den tredje deltävlingen avgjorts i Hässleholm. Adielsson ledde sin klass otrimmat 2Wd från start till mål och segermarginalen blev hela 55 sekunder.

- Jag är så himla nöjd med tävlingen, allting har gått riktigt bra. Vi vann i Hässleholm förra året och nu kunde vi upprepa den segern, den här tävlingen är lite av min favorit, sa en sprudlande glad segrare efter tävlingen.

Adielsson satte upp ett rasande tempo redan på de två inledande asfalts sträckorna i fredags. Han hade efter dem ryckt åt sig en ledning på 12 sekunder. Lördagens sju sträckor var väldigt snabba och på grusunderlag. Adielsson fortsatte sin fina trend från fredagen och radade upp sträcksegrar. Vid lunchservicen hade han drygat ut ledningen till 42 sekunder.

- Vi har haft ett stabilt och högt tempo genom hela tävlingen. På den femte sträckan tog jag i så mycket jag orkade och där var vi fjärde snabbaste bland de tvåhjulsdrivna bilarna, efter det backade vi av lite och tog oss till målet på ett säkert sätt. Jag har på utlandsstarterna lärt mig hur viktigt det är att hela tiden kunna hitta olika tempon som man känner sig bekväm med och det har vi gjort under dagen, säger Mattias Adielsson.

Adielsson var snabbast på åtta av de nio sträckorna och kom till slut på 14:e plats i tävlingen. Rally-SM fortsätter med East Sweden Rally i Linköping den 5-6 september.

Resultat Otrimmat 2wd
1 Mattias Adielsson Göteborgs MF 1.04.01,7
2 Mattias Ledin MK Kopparberg +55,9
3 Christoffer Jacobsson Gotlands MF +1.21,3

Länk till uppdaterade SM-tabellen
http://www.resultatservice.se/rallysm/rallysm2014/rasm1.html

Följ oss:
Web: www.adielssonmotorsport.com
Facebook: http://www.facebook.com/Adielssonmotorsport
Twitter: @mattiasadiels
Instagram: @adielssonmotorsport


Pressansvarig: Urban Andersson