Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM startar efter sommarvila med Matias Adielsson

På fredag är det dags för den tredje deltävlingen i årets Rally-SM. Hässleholm bjuder som vanligt in till AM-Snapphanerallyt. Det återstår tre deltävlingar av årets Rally-SM, som kommer avgöras första helgen i oktober. Regerande svenska mästaren Mattias Adielsson från Göteborg kommer till Hässleholm för att försvara segern från förra året.

- Jag trivs väldigt bra i Hässleholm med de häftiga vägarna, att vi sedan kunde vinna förra året är fantastiskt roligt. Det var det som la grunden till att vi kunde vinna Rally-SM förra året, säger Mattias Adielsson.

AM-Snapphanerallyt med start och mål i Hässleholm kommer under fredagen köra två sträckor på asfalt inom garnisonsområdet i Hässleholm. Det är en mycket populär publiksträcka och det brukar vara näst intill fullsatt på när bilarna startar. Under lördagen körs sedan sju specialsträckor och då bland annat den klassiska Hovdala sträckan, på det nedlagda skjutfältet just utanför Hässleholm. AM-Snapphanerallyt mäter totalt 28 mil varav 11 mil är fördelat på de nio specialsträckorna.

- Jag är superladdad och ser fram mot helgen, nu vill jag verkligen ha revansch efter förra deltävlingen då det inte gick så bra. Jag har gott självförtroende efter segern förra året. Vi ska göra en riktig tuff start på asfalten på fredagen för att skapa ett bra utgångsläge till lördagen, avslutar Mattias Adielsson.

Tidsplan fredag 8 augusti:
18.00 Första bil startar tävlingen
Under kvällen ska 2 specialsträckor köras
20.35 Första bil till nattuppehåll

Tidsplan lördag 9 augusti:
09.00 Första bil startar etapp 2
Under dagen skall 7 specialsträckor köras
11.50 Första bil till lunchservice i Hässleholm
16.10 Första bil över målrampen på torget i Hässleholm

Antal startande i tävlingen: 68 st
Antal startande i Otrimmat 2 WD: 9 st
Antal Specialsträckor: 9 st (2st fredag 7 st lördag)


Följ oss:
Web: www.adielssonmotorsport.com
Facebook: http://www.facebook.com/Adielssonmotorsport
Twitter: @mattiasadiels
Instagram: @adielssonmotorsport

Pressansvarig: Urban Andersson