Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team Peugeot-Hansen tävlar i Rallycross-VM i Kanada på fredag

Efter teamets första pallplacering i Belgien för drygt två veckor sedan med den nya Peugeot 208 WRX SuperCar har nu Team Peugeot-Hansen anlänt till Trois-Rivieres i Kanada för den sjunde deltävlingen av tolv i FIA World Rallycross Championship. Kanada är den första utom-europeiska tävlingen i serien och körs samtidigt med det berömda motorsport evenemanget Grand Prix du Trois-Rivieres.

Team Peugeot-Hansen hoppas på ännu en pallplats och att förarna Timmy Hansen (Swe) och Timur Timerzyanov (Rus) kan stärka sina positioner i VM-ställningen, där teamet för närvarande ligger trea.

Timur Timerzyanov: "Kanada har den längsta raksträckan i hela VM-serien och hela banan kommer att vara mycket snabb."

Dubble europamästaren Timur Timerzyanov har varit snabb hela säsongen med sin Peugeot 208WRX och hoppas kunna vända den farten till ett bra resultat nu när Rallycross-VM kommer till Kanada i helgen. Det kanadensiska loppet körs delvis på Trois-Riviers racing bana och Timur har tränat extra inför den uppgiften.
- Jag ser verkligen fram emot att få köra i Kanada, säger Timur. Vi tävlar samtidigt som en massa andra motorsporter, till exempel Nascar. Rallycrossbanan har den längsta rakan i hela VM-serien och hela banan kommer att vara mycket snabb. Banan kommer likna banracing så den körstilen kommer troligen komma till pass. Jag har förberett mig med att testa två dagar i en formelbil hemma i Ryssland. Det kommer också vara annorlunda att ha all körning på en och samma dag, vilket sker redan på fredag. Som förare kommer det inte vara några större problem att köra alla heat och finaler på en dag, men om något händer kan det ställa till det så det gäller att hålla sig borta från fighterna.

Timmy Hansen: “Jag har tittat på hur tävlingen i Kanada har varit tidigare och konceptet ser verkligen intressant ut."

Förre formelbilsåkaren Timmy Hansen blev tvåa i den förra deltävlingen av Rallycross-VM i Belgien, vilket var hans femte pallplats sedan han bytte till ralllycross full ut 2013. Den unge svensken är förväntansfull at få tävla i nordamerika och hoppas kunna bibehålla teamets fina form.
- Det är något speciellt att åka så långt bort för att tävla och Kanada är det längsta hemifrån jag någonsin varit för att köra biltävling. Jag tror det kommer att bli en riktigt bra tävling som körs mitt i stan. Jag har tittat på hur tävlingen i Kanada har varit tidigare och konceptet ser verkligen intressant ut. Det ät nytt för alla i serien och det gör det extra viktigt att gå banan flera gånger för att få förståelse för den. Vi har haft en del otur i år, men jag har vetat att bilen har varit snabb men att jag också måste få till det på banan. I Belgien stämde det både med bilen och min körning. Såklart måste vi jobba på att avancera för varje tävling. Vi har varken vunnit eller tagit maximala poäng, så det finns fortfarande mycket att sikta mot.

Kenneth Hansen: "Kanada är ett stort steg för rallycross."

Teamchef Kenneth Hansen har många framgångar med teamet i Europa, men med Kanada är det starten för en ny era även för en av de mest erfarna i sporten, när rallycross nu blir en världs sport.
Hansen tycker att teamet tog ett stort kliv framåt i Belgien och tror att fler pallplaceringar kan vara inom räckhåll.
- Jag är nyfiken på Kanada och för en gammal räv som mig kommer det bli roligt att se en ny bana och ett nytt land. Den här tävlingen är ett stort steg för rallycross. Som team är vi hungriga att komma hit och förhoppningsvis kunna visa samma fart som i Belgien. Det känns som om det resultatet kanske var spärren som släppte. Saker och ting har inte riktigt gått vår väg i år, men det känns ungefär som om vi gick genom dörren med pallplatsen och nu planerar vi att stanna i rummet.

I Kanada får vi även se Kevin Hansen, Timmys lillebror, in action. Han ska köra i Hansen Junior Team med en Peugeot 208 Lites med stöd från Red Bull och Peugeot. Kevin Hansen vann förra året juniormästerskapen i Europa, Sverige och England och vann även sin debut i International RX Lites Cup i Finland tidigare i år. Han leder för närvarande även det svenska mästerskapet i RallyX Lites.

Den sjunde deltävlingen av FIA World Rallycross Championship i Trois-Rivieres denna helg kommer att TV-sändas i över 120 länder runt om i världen. Tävlingen kan ses Live på fredag i Frankrike på L'Equipe 21, i Sverige på ViaSat Sport och i England på Britiska Eurosport.

Tävlingens tidsschema: (Lokal tid, EDT) Fredag 8 Augusti 12:00 Fri träning
15:00 Heat 1
16:00 Heat 2
17:00 Heat 3
18:00 Heat 4 20:30 Semi Finals och Final

FIA World Rallycross Championship för Förare (efter 6 / 12):

1 Petter Solberg (PSRX, Citroen DS3) 125
2 Reinis Nitiss (OlsbergsMSE, Ford Fiesta) 122
3 Toomas Heikkinen (Marklund Motorsport, VW Polo) 117
4 Andreas Bakkerud (OlsbergsMSE, Ford Fiesta) 99
5 Anton Marklund (Marklund Motorsport, VW Polo) 85
6 Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen, Peugeot 208) 78
7 Timur Timerzyanov (Team Peugeot-Hansen, Peugeot 208) 76

FIA World Rallycross Championship för Team (efter 6 / 12):
1 OlsbergsMSE/Ford 221
2 Marklund Motorsport/Volkswagen 202
3 Team Peugeot-Hansen 154
4 PSRX 139
5 Monster Energy World RX Team 60
6 Albatec Racing 16

Susan Hansen / Team Manager