Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Glödheta juniorer i Snapphanerallyt

Helgens AM Snapphanerally i Hässleholm lockar sexton förare till start i Junior-SM. Ett hett getingbo där vem som helst kan vinna och allt kan hända. För det har tidigare deltävlingar visat.

Storfavorit till totalsegern bland alla 68 till start är Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, i par med Mattias Andersson. De tog nyligen guld i Borås under den TV-sända SM-veckan och leder tyngsta seniorklassen på maximala 30 poäng, när det är dags för den tredje av fem deltävlingar i rally-SM.

Helt ovisst är det däremot bland juniorerna.
Sedan arrangörerna, med stöd av Rallyutskottet, beslutade satsa på förarna under 25 år genom att bjuda på halva startavgiften, har det blivit åka av. Varje sekund är ytterst dyrbar och i de farterna gäller det på både förare och bilar. Tekniska bekymmer har hittills stoppat de duellerande Strängnäsföraren Pelle Wilén och Falubaserade Daniel Röjsel.

När Jens Branteström, från Rasbo, låg sjua totalt (!) i Köping gjorde han ett litet misstag och kanade av vägen. Då klev istället Markus Theorin fram och segern gick till Skillingaryd. Nu har Markus bytt sin gamla Opel Corsa mot en modernare, men motorsvagare, Citroën C2 R2 Max och får i första hand tampas med gotlänningen Sebastian Johansson som toppar tabellen – i par med David Pettersson, Falköping.

Precis så tätt är det i JSM 2014 där också Pontus Åhman, Almunge, finns med. När det strulade för andra i vinterpremiären chockade han sig själv med att lägga beslag på segern. Gör han det i Hässleholm också?

Bästa bakhjulsdrivna ekipage är så här långt Emil Karlsson, Hällefors, som kommer att få slåss mot Gullabos Morgan Eriksson och Max Svensson. Samtliga tre kör Volvo 940.

Tävlingen innehåller nio specialsträckor på sammanlagt 111 km. Med transportsträckorna inräknat ska alla 68 startande köra 286 km.

Hålltider AM Snapphanerallyt:
Fredag 8/8 18.00 Tävlingen startar med publikprovet ”Garnisonen”.
Lördag 9/8 09.00 Omstart och sju sträckor ska köras, tre före lunch och fyra efter.
16.20 Första bil till målrampen på Stortorget.


Liveresultat på www.rallysm.se/liveresultat
Rallyradio på www.rallysm.se/rallyradion

Länk till kompletta resultat i de olika klasserna:
http://www.rallysm.se/component/content/article/2-information/523-resultat-14

Annemo Friberg, central presschef