Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

"Stoffe" till topp i Svenska RallyCupen, vann Kullingstrofén

Med stålande sommarväder flaggades 205 ekipage iväg när Svenska RallyCupen gästade Kullingstrofén - när konkurrenter försvann i inledningen var det "Stoffe" Nilsson och hemmaföraren Bengt Abrahamsson som väntades göra upp om segern, med tre raka sträcksegrar för Skåningen skulle den avslutande långsträckan på drygt två mil avgöra, Bengt var snabbast men åt "Stoffe" Nilsson fanns inget att göra - seger för Stoffe och Jesper Johansson som nu seglar upp i topp även i Svenska RallyCupen, sedan tidigare tillhör de täten i den SydSvenska RallyCupen, också den ingick i Herrljungatävlingen.
Fredrik Åhs med co-driver Henrik Oscarson tog hem sin andra raka seger i b/c-förarklassen med knappt halvminuten till Philip Ahlstrand.

Franssons avslutning gav seger.
Tvåhjulsdrivna klasserna bjöd på flera SM förare som valde att testa formen i starkt motstånd, Philip Haag i en toppmodern Citroen Ds3 R3T, samma modell som används i Junior VM, inledde tävlingen med ledning, men på långsträckan smet konkurrenterna förbi, Haag slutar sexa i klassen.

Vimmerbyåkaren Pierre Fransson med Jonas Sandberg i högerstolen var de som slog till med seger och en fjärdeplats totalt. Kampen på långsträckan med främst David Bellborg gav segern - 1,3 sekund dem emellan. Kristian Johansson, Johan Holmberg och Mattis Olsson körde in där bakom i en tuff klass. Bland publikfavoriterna i klassen brukar de bakhjulsdrivna bilarna ekipagen tillhöra - ingen hade någon direkt chans i helgens tävling - Kaj Banck var bäst i kategorin som åtta - efter bromsproblem!

Mattias Ledin och Viktor Karlsson var namn som härjade i toppen av B-förarklassen under inledningen, en sedvanligt jämn klass. Växjöparet Emrik Smedberg / Esmeralda Gyllenswärd i en Honda Civic visade dock tempot på avslutningen, chockade de flesta. Klart snabbast i klassen klättrade man från sjundeplatsen i klassen, 25 sekunder från täten till slutlig seger. Pontus Lönnström tar hand om andraplatsen med Niklas Blomkvist som trea.

Norsk uppvisning bland c-förarna, Lars Øivind Enerberg och Alex Goddokken i en Volvo 240 var en bit efter på inledningen, men där lärde de sig de Svenska vägarna och körde till seger i klassen före Andreas Axelsson.

Småländskt i otrimmade elitklasserna.
Victor Karlsson och Ida Bood tog tre raka sträcksegrar i Gr.F / VOC vilket tydde på seger - Anton var den som laddade hårdast, tog stor sträckseger men nådde aldrig till vinnaren, dock klättrade Kinds MK föraren till andraplatsen, 11,4 sekunder bakom segrande.

Två snabba sträckor gjorde Tim Liljegren innan problemen började, halt underlag efter åskregn förstörde segerchanserna. Istället tog Simon Karlsson med co-driver Johan Eriksson hand om kommandot, det efter en kanontid på ss3, allt höll till seger med 40 sekunder till Fredrik Alin, Pontus Jardstedt slutade där efter trea.

Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson plockar segerpokaler i Grupp E elit i sydsverige, nu körde de till sig en ny i västsverige. Det blev två sträcksegrar för ekipaget och seger före Hampus Böe. Tredjeplatsen tog Linus Svensson som också var snabbaste b-förare. Bland c-förarna var det Ola Schön och Johan Widerberg i en Mercedes som hade greppet i stort sett dagen lång, tiderna skvallrar om en odramtisk men snabb resa då det blev minutseger till Johan Brorson - tätare där bakom med ett par sekunder till Niclas Fransson.

Segern i Appendix K gick till Norge, Svein Petter Silseth med co-driver Martin Elofsson i en Ford Escort MKI tog segern före Jan Larsson, tredjeplats till Bengt Andersson.

Ungdomsrally fick testa på vägarna i slutet av startfältet, fyra sträcksegrar blev det för Lukas Kindgren. Minuten skiljde ned till hans namne Lukas, det med efternamn Andervang.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen

Jeremias Ericsson