Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Succe för Patrik och Magda i Kullingstrofen

Kullingtrofen blev en stor framgång för Patrik och Magda i NYBE ABs potenta Volvo 240. En tredjeplats i ”Volvoklassen” i sitt första rally i samma bil efter ett längre tävlingsuppehåll är inte mindre än succe. Med en tredjeplats i Volvoklassen redan på SS1 visade Patrik och Magda att de tänkte vara med från början efter sina tävlingsuppehåll. Vi vet alla att Patrik är en stor förarbegåvning, nu har Magda visat sin kapacitet i högerstolen. Bra jobbat.

Frånsett att Patrik missuppfattade en not på SS3 – kostade kanske 10 sekunder – så hade de en problemfri resa. Den nybyggda motorn fungerade oklanderligt. Efter inkörningen i Kulling är det dags för finmappning. På den 2 mil långa SS4 lyckades Patrik med 102 km/h i snitthastighet slå Jimmy Olsson i hans värsting 940Evo med 0,9 sekunder så det tycks finnas fart i maskinen byggd av Thörjessons. Med placeringarna (i Volvoklassen) 3, 4, 5 och 2 på respektive SS säkrade Patrik och Magda tredjeplatsen i ”Volvoklassen”, några konkurrenter råkade i svårigheter på slutet och tappade tid. NYBE har byggt en konkurrenskraftig Volvo 240 i händerna på Patrik. Mot de framhjulsdrivna bilarna räckte dock ingen Volvo riktigt till.

Jeppe totalsegrade i Kullingtrofen med Stoffe i vänsterstolen…. Stoffe och Jeppe har radat upp segrar i år. De visste att SS4 var Bengt Abrahamssons hemmasträcka så de laddade för fullt från början och körde till sig en ledning 26 sekunder på de tre första sträckorna för att till slut vinna med 19,5 sekunder.

Nu börjar jobbet med att förbereda sig och Volvon till SM-rallyt i Hässleholm 8-9 augusti. Då är Jeppe tillbaks i högerstolen. Kom gärna och hälsa på oss i Hässleholm.

Stort TACK till alla sponsorer och speciellt till NYBE AB och Mathias som ställer Volvon till förfogande. Utan er blir det inget tävlande.

Anders Wiktorsson