Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Emiltrofén i Vimmerby gör VOC Mekonomen Rallys nya SommarSerie komplett

VOC Mekonomen Rallys nya SommarSerie blir komplett med Emiltrofén i Vimmerby 30 augusti. I serien ska ett prisbord på hela 50 000:- fördelas. Eftersom att detta bara fördelas i tre förarklasser och juniorer och på en flexibel serie där du räknar fem av sju deltävlingar är detta faktiskt ett av rallysveriges allra mest lukrativa serieupplägg.

Tanken bakom VOC Mekonomen Rallys SommarSerie är att erbjuda VOC Mekonomen Rallys förare valmöjligheter, en tävlingsserie med fina tävlingar och bra prisbord.

Väletablerade Emiltrofén i Vimmerby som i år går av stapeln 30 augusti passar väl in i en riktigt fin serie som rakt igenom består av fina tävlingar.

– Med serien Götene–Laxå–Växjö–Kil–Vimmerby–Eskilstuna–RallyXplosion så har vi en jättefin SommarSerie, säger klassansvarig Roger Fransson.

Flexibel serie för att passa de allra flesta.

– Fem av dessa totalt sju tävlingar ska räknas med i SommarSeriens slutställningen och alla ska räkna med finaltävlingen (RallyXplosion) i sina serier. Med detta upplägg så är serien väldigt flexibel om man kan om man vill undvika alltför långa och kostsamma resor. Dessutom har vi valt att hålla semestersäsongen fri från serietävlingar för att också ge utrymme för ett liv utanför rally.

Vimmerby har förflutet som SverigeSerie-arrangör.

– Det är alltid fina tävlingar nere i Vimmerby. Faktiskt så bra att de för några år sedan, då de arrangerade SverigeSeriedeltävling faktisk blev utsedda till årets arrangör av de aktiva i klassen. Varmt välkomna åter Vimmerby som serietävling i VOC Mekonomen Rally.

Fullständiga kalendrar och serieregler samt länkar till inbjudningar finns inom kort på www.vocmekonomenrally.com under vinjetterna TÄVLINGAR respektive TÄVLANDE. Här på sidan hittar du också all annan information om klassen och om klassens serier.