Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tiondelar från final i sprint SM för Mattias Adielsson

I söndags avgjordes rallysprinten som ingick i SM-Veckan och där det skulle utses en svensk mästare. Det bjöds in till två klasser en fyrhjuls- och en tvåhjulsdriven klass. Mattias Adielsson från Göteborg ställde upp med sin Peugeot 208 R2 i den tvåhjulsdrivna klassen. Adielsson gjorde ett riktigt bra kval och pressade bilen till max. När kvalet sedan summerades och de tio främsta skulle tas fram för final hade Adielsson endast två tiondelar för mycket i kvaltid och det blev till slut en elfte plats.

- Jag är mycket nöjd med min körning och jag tror inte det gick att åka så mycket fortare med min bil. Vi visste redan när vi läste reglerna för tävlingen att vi skulle få det tufft med vår relativt motorsvaga bil. Vi har bara 185 hk medan många av de andra i klassen hade upp mot 300 hk, men jag trodde nog att jag skulle lyckas ta mig till finalen. Det var nära men bara nära, säger en inte alltför besviken Mattias Adielsson.

Nu är siktet inställt på nästa deltävling i Rally-SM som är AM-Snapphanerallyt i Hässleholm. Andra helgen i augusti är det dags, men innan dess kan det bli någon mer tävling för att hålla tempot uppe.

- Förra året vann jag i Hässleholm, så där nere trivs jag väldigt bra. Det kommer som vanligt att börja med asfalt första dagen och får vi bara rätt förutsättningar för att åka asfalt med bl a däck som är anpassade för underlaget kommer det att bli riktigt skoj, avslutar Mattias Adielsson.