Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stolpe ut för Frida och Julia i Gästabudstrofén

Frida Axelsson, Skillingaryds MK och Julia Svensson, Gullabo RC var i lördags uppe i Nyköping för att slåss om segern i Tjej-RM. Fem tuffa sträckor bjöds det på i Gästabudstrofén och tjejerna gick ut som näst sista bil. Det skulle bli en tuff dag för tjejerna då vägarna krävde mycket koncentration samtidigt som det var riktigt varmt ute.

Frida och Julia satte ett högt tempo ifrån början och slog till med en sträckseger direkt och dessutom tredje tid totalt i Grupp E startfältet som var hela 23 bilar i lördags.

Sträcka två bjöd på en hel del upplevelser för tjejerna. Dikesvisit, tvåhjulning och en hejdlös attack. Väl i mål på den 13 km långa sträckan var dem endast 6 sek efter Jonna Eson Brådhe i en trimmad 2WD.

- En utav det roligaste sträckorna jag har kört och samarbetet inne i bilen är så otroligt viktigt på såna här sträckor och Julia levererade perfekt. Vi bara skrattade när vi kom i mål.

Servicen hade en del att göra när tjejerna rullade in efter tvåan med en ledning på 4,4 sekunder före Jonna Eson Brådhe.

Tre sträckor kvar och det var bara vinst som gällde för småländskorna nu. Men på trean slår Lina till med en riktigt kanontid och går upp i ledningen före Frida. Jonna fick tyvärr kasta in handduken på SS3. Sträcka fyra däremot slår Frida och Julia till med ytterligare en sträckseger och går upp i ledningen igen, nu före Lina Björklund som rattar en VOC. 1,1 sekunder skiljde nu tjejerna åt i toppen och sista sträckan skulle bli den avgörande.

Frida och Julia laddade nu för att behålla sin ledning men tyvärr gjorde de en otäck rullning 3 km in på sista sträckan och fick bryta.

- Så här ville jag verkligen inte sluta dagen, men som vanligt med min tur så är det stolpe ut. Julia gjorde ett kanon jobb hela dagen, det var jag själv som tappade koncentration helt enkelt, säger Frida.

Nu får vi se hur säsongen fortsätter då bilen inte går att göra någonting med.

RallyFrida