Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kevin Hansen tvåa i RX Lites i Höljes

Unga rallycrosstjärnan Kevin Hansen blev tvåa i den svenska deltävlingen av RX Lites Cup, en supportklass till

FIA World Rallycross Championship. Det var tredje gången i rad på mindre än två veckor som Kevin klev upp på prispallen.

Kevin Hansen, som dominerade under tävlingshelgen, var så när att kunna fira sin andra raka seger i RX Lites, men en påkörning på finalens sista varv kostade honom segern. I poängställningen avancerade nu Peugeot 208 Lites-föraren till fjärde plats, bara två poäng bakom tredjeplats och det till trots att han bara deltagit i två av de fyra RallycrossRX tävlingarna denna säsong.

- Totalt sett var det en riktigt bra helg, summerar Kevin. På lördagen dominerade vi, men till söndagen tappade jag lite.

Trots det så klarade vi att vinna kvalresultatet och sedan tog vi hem segern i första semi-finalen. Från pole position i finalen tog jag starten och ledde följd av Kevin Eriksson tätt bakom. Jag tog min joker på sista varvet, men tappade nån sekund där och kom ut jämsides med Kevin. Jag tog tillbaka det på yttern men då tryckte han av mig ut på gräset och jag var nära att rulla. Jag lyckades styra ner bilen igen och kom in som tvåa bakom Eriksson.

Hansen var nöjd med sitt tempo under helgen, speciellt med tanke på de betydligt mer rutinerade motståndarna han mötte.
- Att få tävla mot så erfarna och duktiga killar som Patrik Flodin och Rickard Göransson gör allt lite svårare, men samtidigt tvingas vi som är yngst att verkligen ge allt och det är enormt lärorikt att få mäta sig mot så hårt motstånd.

Höljes var inte bara platsen för ytterligare en pallplats för Kevin Hansen, utan det var också tillfället han fick en ny välrenommerad sponsor i form av energidrycksproducenten Red Bull.
- Jag är så glad över att få bli Red Bull atlet och tillhöra deras juniorprogram. Det är en dröm och stor ära att få representera dem, säger Kevin Hansen.

Hansen Junior Team jobbar nu på att få ihop det till att köra RX Lites Cup i Kanada den 8 augusti. Efter det hoppas han kunna försvara sin SM-ledning i RallyX Scandinavia på Ring Knutstorp den 22 augusti