Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team Peugeot-Hansen återigen snabb i Höljes

Svenska World RX-teamet Team Peugeot-Hansen visade på hemmabana i Höljes återigen att de fartmässigt är i topp när den femte deltävlingen av FIA World Rallycross Championship avgjordes inför de 35.000 i rekordpubliken.

Dubble Europamästaren i SuperCars Timur Timerzyanov toppade resultatlistan efter första dagens två kvalomgångar och där han var totalsnabbast i andra heatet. När alla fyra kvalen var färdigkörda låg Timerzyanov trea och hans teamkollega Timmy Hansen åtta. Trots att farten fanns där skulle ingen av förarna lyckas komma till final. I semifinalerna tvingades Timmy Hansen bryta med motorproblem och Timur Timerzyanov snurrade av banan.

Timur Timerzyanov: "Första dagen gick bra och jag var snabbast efter två heat."

Regerande Europamästaren Timerzyanov ledde efter lördagens körningar före Mattias Ekström, som senare vann tävlingen. Inför semi-final låg Timur trea och hade en gyllene chans att avancera till final, men en snurrning redan på första varvet grusade de förhoppningarna. Den ryske föraren hoppas kunna fortsätta det positiva arbetet med de nya 208:orna och med stor revanschlusta hoppas han snart ska kunna kliva överst på prispallen.

Timmy Hansen: "Även om vi inte var snabbast här så bevisade vi återigen att vi har fart att vara med i toppen."

Timmy Hansen tävlade på hemmaplan och känner väl till Höljesbanan och gjorde flera bra varvtider under kvalheaten även om han ofta fick fightas med trafik. Hansen startade fyra i semifinal två och hade siktet inställt på final, men motorhaveri gjorde att det istället blev en DNF efter tre varv. - Jag ville verkligen verkligen göra bra ifrån mig här i Höljes, säger Timmy Hansen och fortsätter. I heaten ville det inte riktigt gå vår väg. Det är frustrerande att ligga bakom någon och skava på hans stötfångare och inte kunna komma förbi. Jag blev trots allt åtta totalt i kvalresultatet och hade en bra chans i semi-finalen där allt kan hända på legendariska Höljesbanan. Jag gjorde en bra start, men efter två varv fick jag larm om motorproblem och tvingades stanna. Även om vi inte var snabbast här så bevisade vi återigen att vi har fart att vara med i toppen. Känns trist att vi inte har fått möjlighet att visa det med en pallplats än. Nästa helg åker vi till Belgien och en helt ny banan i VM-serien, där vi alla börjar från noll igen.

Kenneth Hansen: "Vi hade en ganska bra helg men kunde inte använda bilens fulla potential."

Peugeot-Hansens teamchef, Kenneth Hansen menar att de, av flera anledningar, inte kunde utnyttja 208 WRX:ens fulla potential i Höljes, men att de trots det skulle kunna ha haft åtminstone en bil i final om det inte hade varit för Hansens motorhaveri och Timerzyanovs avåkning.
- Vi hade en ganska bra helg, men med de tekniska problem vi hade kunde vi inte få ut det bästa av bilen, speciellt Timmys bil, berättar Kenneth Hansen. Timur gjorde själv ett misstag i semi-finalen och utan det hade vi troligen varit i final och då hade det sett roligare ut i resultatlistan. Teamet fick aldrig möjlighet att åka med full effekt eftersom motorproblemen höll teamet tillbaka. Vi hoppas kunna lösa det i veckan och ska försöka komma tillbaka lite starkare till Belgien. Det ska bli spännande att komma till en helt nya bana. Med så många bra team i serien i år så kommer det bli en kamp om vem som först hittar de bästa inställningarna och jag tror att vi kommer vara en av dem.

Nästa tävling i Belgien.
FIA World Rallycross Championship drar nu vidare till Belgien för den tredje tävlingen på tre helger (12-13 juli). Det är den första av fem nya banor i VM-serien 2014.

Belgien har en lång rallycrosshistoria och några av sportens största och trognaste fans finns här. Team Peugeot-Hansen jobbar på och hoppas att de kan vara med och fightas om teamets första pallplats i år.

HANSEN MOTORSPORT
Susann Hansen / Team Manager