Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Johansson snabbast i Nyköpings Gästabudstrofé

Gästabudstrofén, årets andra deltävling i Svenska Rallycupen blev en spännande batalj genom ett stort startfält i varmt och krävande väder, både för bil och besättning. Kristoffer ”Stoffe” Nilsson är omutlig i Sydsverige, nu visade han klass direkt på ss1, men där efter satte punktering, däckbyte på sträckan, stopp för tävlandet, man valde att bryta.

Vrenasonen Eric Johansson i en Mitsubishi Lancer WRC var tvåa från start, åkte snabbt hem segern före Roger Brenemark. Trollhätteåkaren Robert Blomberg körde in som fyra i helgens tävling, kvitterar med det ut ledningen i cupens 4wd klass.

I b/c-förarklassen var Fredrik Åhs snabbast, ligger i delad cupledning med Peter Encrantz.

Trasig drivaxel kostade seger.
Det var många om budet i 2wd, Mikael Eriksson och Jimmy Olsson kämpade tappert, två sträcksegrar vardera – Mikael körde fortast, men hade en motig dag, såväl brustna motorfästen som drivaxelbrott – tvingades till extra service som kostade 30 straffsekunder, där med en femteplats i klassen. Jimmy tog segern, har nu sorterat ut inställningarna i sitt nybygge, Fredrik Eriksson var 14 sekunder bakom på andraplatsen, trea var sydlige Volvofriskusen Max Svensson.

Bland b-förarna åkte Emil Karlsson snabbast, halvminuten till Daniel Edman och Peder Johansson. Olofströms Krister Bengtsson tog samtidigt segern bland c-förarna, han toppar b/c-förar klassen före Lina Jonasson.

Porscheseger bland ”gammelbilarna”.
I de båda klasserna för Appendix K, så körde Ove Fellin snabbast bland de onotad i bilar tillverkade fram till -71. Bland de nyare var det skönsång i form av en Porschemotor, Claes Molin som nu också toppar tabellen inför fortsättningen.

Karlström och Björklund – otrimmade vinnare.
Grupp F, VOC och lilla grupp N för A/B-förarna gick till Erik Karlström, Nässjö MK.
- Planen var som alltid vinst, vi - jag och Oscar Almqvist vet vad som krävs och det känns som vi har kapaciteten, säger Erik efter segern. Det var dock jämt, efter att Nässjöparet åkte ifrån i inledningen jagade Henrik Johansson allt närmare, inför sista var det match.
- Henrik fick nog lite vittring och vi kände av pressen. Vi bestämde oss för att satsa allt, fick till det perfekt, och stod som segrare 13 sekunder före Kindaåkaren avslutar Karlström nöjt och ser fram emot fortsättningen i cupen.

Erik och Oscar ligger tvåa i cupen, poängen bakom Johansson – strax bakom jagar Anton Jansson.

Med tidigt startnummer som tävlande i Tjej RM tog Lina Björklund kommandot över c-förarklassen, i sin Volvo 940 var hon sekunderna före André Eriksson från MK Kopparberg – Lina leder nu också cupklassen!

VW dominans även i Svenska RallyCupen.
Tobias Isaksson gick vinnande ur kampen i Grupp E, det var VW dominans i topp där Mattias Engvall och Johan Gustavson följde, Robin Wallberg åkte fort bland c-förarna.

Gullaboåkare i Ungdomstopp.
Två bilar till mål i Ungdomsrally - Lukas Kindgren var bäst av de båda på de inledande fyra sträckorna, det gav segern i klassen. 43 sekunder skiljde ned till Jonatan Johannesson, Gullabo RC – han körde till sträckseger på sista sträckan.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen

Jeremias Ericsson