Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Andersson försvarade rallyguldet i sprint

Svenska Bilsportförbundet - 2014-07-06 16:02 CEST

Dryga 1200 meter väntade förarna i SM-veckans andra bilsporttävling, rallysprint.
Tävlingen avgjordes runt Hedin Bil vid det gamla regementsområdet precis i utkanten av staden Borås. Och den intensiva sträckan bjöd på en hel del krävande körning. Något som den stora publiken uppskattade.

Och det blev jämnt i toppen. Men tillslut blev det en familjefest i klassen 2wd där Mats Andersson och dotter Frida Andersson var snabbast. Asfaltsspecialisten Andersson försvarade därmed sitt SM-guld från fjolårets rallysprint i Halmstad.
- Skönt att vara snabbast i alla heaten och vi fick till två fina heat i finalen så det var skönt, säger segrande Mats Andersson. Skåningen Andersson vet hur han ska hantera bilen på asfalt.
- Jag har kört en del i England på asfalt och vi kör också en hel del nere i Skåne. Och det gäller att inte förivra sig, avslutar Mats Andersson.

I klassen 4wd var det lite tydligare åt vilket hål guldet var på väg. Serieledarna i SM-serien Jerker Axelsson och Mattias Andersson kunde som sista bil i tävlingen rulla i mål med den snabbaste tiden och därmed ta hem guldet.
- Det var kul. Första gången jag kör bilen med riktiga inställningar för asfalt. Och det var en teknisk bana där man verkligen var tvungen att få med sig farten ut ur svängarna, så det var riktigt skojigt, säger Jerker Axelsson, som ändå inte var helt nöjd med sin körning.
- Nej, jag hade ett ställe där jag kom försent i inbromsningen på alla heat och det var något i alla heaten som inte riktigt stämde. Tredje racet var nog det bästa, avslutar Axelsson.

Tävlingen sändes av SVT som producerar över 60 timmar sport från SM-veckan. Mer information om SM-veckan finns här. http://www.rf.se/Arbetsrum/SM-veckansommar/

SVT:s produktioner från SM-veckan hittar du här. http://www.svt.se/sport/sm-veckan/

Resultat från SM-rallysprint sommar finns här,
http://www.resultatservice.se/rally/2014/smsprint/resultat/4result.html Peter Olsson