Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peter svartflaggad

Peter svartflaggad
- Saknade kamera i bilen, blev bortdömd. Dag ett av historiens första VM-deltävling i Rallycross på svensk är till ända.

Hedströms Motorsport kan summera dagen med blandade känslor. Men mest positivt är att farten finns där i Skoda Fabian. I andra omgången var det bra tryck i maskinen. Tyvärr räckte detta föga, då Peter attackerades brutalt bakifrån.

Första omgången saknades det tyvärr effekt i Peters bil, men motorteknikerna gav sig genast i kast med att felsöka. Till andra omgången vart det bättre fart i grejerna och Peter låg länge tvåa, men fick tyvärr långsammare förare före sig och blev hindrad efter alternativspåret. Som grädde på moset vändes sedan Peter i målkurvan av ryssen Roman Stepanenko.
- Han bara smällde rakt i baken på mig, dundrar Peter Hedström. En svartflagg utdelades till Stepanenko, men detta hjälpte Peter föga, då han blev stillastående i målsvängen efter påkörningen. I efterspelet kring incidenten dömdes dessutom Peter bort, då det i en paragraf föreskriver att kamera ska finnas i varje bil.
- Nu får vi ta nya tag i morgon. Givetvis känns det svårt att ladda om efter en sådan här dag. Men jag vill gärna ge den härliga publiken här i Höljes, en riktigt fartfylld dag i morgon, avslutar Peter.

I morgon söndag fortsätter VM i Höljes med ytterligare två hårda kvalomgångar, som sedan följs av direktsända finaler. Sändningarna startar 14:30 på Viasat.

Med rallycrosshälsningar
Anders Ekström