Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias och Sophia hade ingen lyckad start i Ypres

Punktering redan på SS1
- Mattias och Sophia hade ingen lyckad start i Ypres

Inledningen av EM-deltävlingen i Belgien, Ypres Rally, blev långt ifrån lyckad för Mattias och Sophia. Punktering, avåkning och strulande motorelektronik kostade massor av tid för dem.

Sju sträckor har avverkats på midsommarafton, Mattias och Sophia är fortfarande med i racet, dock med allt för många minuter upp till täten.
- Vi fick punktering redan på första sträckan, vi stannade och bytte däck, men det kostade tid, berättar Mattias Olsson.

Senare på sträckan kanade de av vägen och det tog femton minuter för publiken att få upp bilen på vägen igen. På den tredje sträckan började sedan bilen krångla.
- Den ville inte gå alls över 5000 varv, vi fick ingen effekt alls.
På en efterföljande service löstes dock problemet, motorns styrboxen byttes ut.
- Nu kör vi för att få mer asfaltträning och testar mera inställningar på bilen, jag vill inte riskera något nu genom att pusha för mycket, säger Mattias Olsson.

Hela Ypres går nu i rallyts tecken och intresset är mycket stort, publik i massor kantar sträckorna och trängs vid serviceplatsen.
- Atmosfären är grym, det märks verkligen att det är rally i stan, det är hur mycket folk som helst här, säger Mattias Olsson.

EM-deltävlingen Ypres Rally, med bas i Ypres vid Belgiens nordvästra hörn, fortsätter idag med den avslutande långa etappen om tretton specialsträckor. Sista sträckan startar 21:30 i kväll och bilarna rullar sedan över målrampen strax efter tio på kvällen.

Anders Ekström
Pressinfo Mattias Olsson Motorsport