Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team Peugeot-Hansen glänste i Hell

Team Peugeot-Hansen lade med stil den problemfyllda andra deltävlingen i FIA World Rallycross Championship i England bakom sig genom att vara bästa team i helgens tredje deltävling som kördes i Hell i Norge. De tog med sig hela 39 mästerskapspoäng, vilket var mer än något annat team. I svåra förhållanden tog sig båda förarna Timur Timerzyanov (RUS) och Timmy Hansen (SWE) till final för första gången i år och bevisade återigen att farten i de nya Peugeot 208 WRX finns där. Peugeot-förarna tog två av de sex finalplatserna och stod sida vid sida i andra startled.

Semi-finalerna i Hell kördes i regn och mer regn hänge i luften inför finalen vilket gjorde att teamet valde regndäck. Dessvärre ändrades vädret snabbt och på en upptorkande bana tappade Timerzyanov alltmer fäste. Den ryske stjärnan låg tvåa tills han på fjärde varvet tog jokerspåret och föll till fjärde.

Timmy Hansen gjorde en fantastisk start och dök in på jokern redan på första varvet. Henning Solberg gav honom en tryckare och Timmy gled ut. I smällen gick Hansens styrservo sönder och därmed var hans chanser till seger borta. Timmy slutade sexa, men tidigare under dagen i heat fyra satte unge Hansen tävlingens bästa varvtid.

Timur Timerzyanov: “Vi har kapacitet att kliva överst på prispallen"

Regerande Europamästaren i rallycross, Timur Timerzyanov, avancerade till femte plats i Rallycross-VM med sin fjärde plats i Hell. Den ryske föraren vann sitt fjärde heat efter en tät duell med teamkompisen Timmy Hansen.
Timerzyanov är nöjd med sin Red Bull Peugeot WRX and tror att en seger kan stå för dörren inom en snar framtid.
- Den här helgen har gått mycket bättre för oss och det var skönt att både jag och Timmy tog oss till final, säger Timerzyanov och fortsätter.
- Vi gissade på att finalen skulle köras i regn så valet med regndäck kändes bra just då, men tyvärr blev banan torrare fortare än vi kunde ana och regndäcken överhettade och tappade grepp.
Vår taktik var att kunna plocka placeringar när de andra kämpade i halkan, men det blev tvärtom. Ibland måste man våga för att vinna och idag gick inte chansningen hem.. Vi såg i helgen återigen att våra bilar har vinnarfart och att det bara är att fortsätta att jobba hårt och hoppas på att det lossnar. Vi kan vinna snart, det är jag säker på.

Timmy Hansen: “Totalt sett har tävlingshelgen varit fantastiskt för teamet."

Det erfarna teamet gjorde en del betydande ändringar i inställningar på Timmy Hansens 208 WRX på lördag kväll, vilket förändrade bilen och gjorde så att Hansen i fjärde heatet slog till med tävlingens snabbaste tid.
Trots en kanonstart fick den unge svensken mycket stryk i första sväng och skadorna på bilen sate käppar i hjulen för en bra placering. Men han tog sig till mål och därmed plockade han också hem värdefulla mästerskapspoäng till teamet.
- Jag fick en riktig stjärnsmäll av Henning Solberg i första sväng så att min styrservo gick sönder, berättar Timmy. Jag tog i allt jag orkade för att lyckas hålla bilen på banan i finalen. Jag kämpade på ända till mål för man vet aldrig om någon får problem och bryter.
- Totalt sett har tävlingen varit fantastisk för teamet genom att lyckas ha både mig och Timur i finalen. Vi tog ett stort steg framåt med bilarna till söndagen och jag kunde göra riktigt bra tider hela dagen. Bilen har stor potential och vi hade en problemfri dag tekniskt sett.

Kenneth Hansen: “Det hårda jobbet har betalat sig."

Med erfarenheten från sina 14 EM-titlar i Rallycross, guidade Kenneth Hansen sitt team till det bästa resultatet hittills på säsongen.
- Jag tror att i alla i teamet känner att vi har börjat förstå bilarna bättre och därmed hittat mer fart, säger en glad teamchef.
- Vårt hårda och slitsamma arbete den senaste tiden har gett utdelning. Tyvärr fick våra förare en nackdeli finalen när vi valde regndäck. Timur har alltid kört bra här och gjorde det även i finalen under de förutsättningar han fick.

Timmy fick en smäll och bilen gick sönder redan i början av loppet. Det här är rallycross och ibland händer det saker utför ens makt. Jag tycker att helgen har varit en framgång för oss. Med förra racet i åtanke var den här tävlingen som en seger för oss. Att åka hem som det team som har tagit med mästerskapspoäng är riktigt roligt!

FIA World Rallycross Championship deltävling tre, Norge.

1 Reinis Nitiss (OlsbergsMSE, Ford Fiesta)
2 Petter Solberg (PSRX, Citroen DS3)
3 Ken Block (Hoonigan Racing, Ford Fiesta)
4 Timur Timerzyanov (Team Peugeot-Hansen, Peugeot 208)
5 Henning Solberg (Eklund Motorsport, Saab 93)
6 Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen, Peugeot 208)

FIA World Rallycross Championship förarmästerskapet (3 / 12):

1 Reinis Nitiss (OlsbergsMSE, Ford Fiesta) 72
2 Petter Solberg (PSRX, Citroen DS3) 69
3 Toomas Heikkinen (Marklund Motorsport, VW Polo) 60
4 Andreas Bakkerud (OlsbergsMSE, Ford Fiesta) 56
5 Timur Timerzyanov (Team Peugeot-Hansen, Peugeot 208) 41
6 Anton Marklund (Marklund Motorsport, VW Polo) 39

FIA World Rallycross Championship Teammästerskapet (3 / 12):

1 OlsbergsMSE/Ford 128
2 Marklund Motorsport/Volkswagen 99
3 PSRX 78
4 Team Peugeot-Hansen 78
5 Monster Energy World RX Team 18
6 Albatec Racing 14


HANSEN MOTORSPORT
Susann Hansen / Team Manager