Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kolsvarundans blandade resultat för Mattias Adielsson

Det blev ingen lyckad start i Rally-SM för Mattias Adielsson från Göteborg. Redan på den första specialsträckan i fredags blev det problem med kopplingen på bilen. Adielsson tappade mycket tid och var tyvärr tvungen att bryta tävlingen, men efter tidstillägg blev det sedan omstart på lördagsmorgonen med hel bil.

- Luften gick ur direkt när bilen inte fungerade som den skulle, jag var så laddad innan så det blev ett riktigt antiklimax. Vi samlade ihop oss och sa att vi gör en bra lördag och försöker att ta sträcksegrar och samla så mycket poäng som möjligt, säger Mattias Adielsson.

Lördagsetappen gick bra förutom en liten avåkning där bilen blev hängandes i ett dike och det tog lång tid innan de kunde fortsätta igen. Adielsson tog under lördagen tre sträcksegrar och visade att han kan vara med och slåss i toppen.

- Det är alltid svårt att hitta den rätta koncentrationen och motivationen när man har tappat så mycket tid direkt i en tävling. Jag tycker ändå att jag hittade lite av den sköna känslan i körningen och det visade sig direkt med tre sträcksegrar. Nu blir det fullt fokus på SM-veckan och den rallysprint som ingår där. Jag vill verkligen ha revansch efter den här helgen, säger Mattias Adielsson.

Nästa tävling blir den direktsända rallysprinten som ingår i SM-Veckan söndagen den 7 juli.

I Kolsvarundan kom Adielsson på 7:e plats i klassen och tog 12 poäng i Rally-SM, vann klassen gjorde Gustav Thorsell från Rasbo

Urban Andersson