Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stort startfält när VOC Mekonomen Rallys alla serier tävlar i Växjö

Hela 79 VOC Mekonomen Rallybilar är anmälda till Dackefejden, en tävling som i flera år ingått i VOC Mekonomens serier. Tävlingen har en särställning i det att den är den enda på hela säsongen som ingår i alla tre serier som organiseras av klassen själva: SverigeSerien, SommarSerien och Nordic West Euro Cup, klassens Europaserie. Är inte detta en borgen för hårda duster och högklassig rallyunderhållning, då är inget det!

Dackefejden ingår sedan flera år som en återkommande tävling, närmast en institution i VOC Mekonomens serier.

– Dackefejden är unik på många sätt. Dels för att den ingår i alla våra serier men också för att det är en tävling som ofta byter skepnad, Dackefejden ett år är helt enkelt inte samma tävling som Dackefejden några år senare. Wäxjö MS har fantastiska samarbeten och i kraft av det tillgång till massor av mil med rallysträcka och kan därför variera sin tävling nästan i det oändliga, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Gott samarbete.

– Utan på det så har vi i VOC Mekonomen Rally dessutom ett väldigt bra samarbete med Wäxjö MS och hela deras vältrimmade organisation. Så var inte förvånad om Växjö finns med även när nästa års tävlingskalendrar i VOC Mekonomen presenteras framåt hösten

Vem kan slå Pär Nordahl i Elit A?

I högsta elitklassens så leder Pär Nordahl för närvarande både SverigeSerien och Nordic West Euro Cup.

– I Nordic West Euro Cup leder Nordahl tämligen överlägset men i SverigeSerien är det desto hårdare. Här har han bara två poängs försprång till jagande Anton Brorsson, och ytterligare två till Patrik Adolfsson. Patrik var dessutom totalsnabbast i Växjö i fjol. Räkna inte heller bort Victor Karlsson ur ekvationen. Stärkt av seger i SommarSerien förra helgen kommer han med självförtroende till max. Varning också för Magnus Gad som nu klassat upp till A-förare och som visat fina resultat.

Det kommer att blir väldigt tufft, laddning på max, men samtidigt inte utrymme för några misstag, en jättesvår och närmast omöjlig kombination.

Blir det Karlström eller kanske Broberg i Elit B?

Andreas Broberg imponerade stort på vinterväg i premiärtävlingen i Sundsvall. Erik Karlström vann i Götene och vann dessutom SommarSerie-tävlingen i Laxå senast.

– Det är ett lika getingbo i alla klasser i årets serie. Tvingar ni mig att bara välja en av dessa extremt rallykompetenta unga herrar så säger jag Karlström, men det är bara under hot, skrattar Roger. Får jag däremot tillåtelse att gardera så blir det med Rickard Gustafsson. Det är ändå ingen helgardering, långt därifrån, det finns många fler som kan vinna på lördag.

Patrik Westerberg favorit i cupklassen!

Det ryktas att Patrik kommer med ny bil till Växjö och Dackefejeden?

– Det har jag också hört. Tydligen har Patrik pensionerat sin gamla 740 och kommer istället i den mycket välbyggda 940 som Kent-Ola Björklund kört så framgångsrikt tidigare. Patrik går ut toppseedad och får bära favoritskapet men han kommer att bli rejält utmanad, inte minst av två andra Torsbykillar: Mikael Bodén och Per Ström. Men, ingen ska bli förvånad om segraren inte alls blir någon av dessa unga värmländska rallytalanger utan istället någon från den södra landsändan som kan den här typen av vägar.

På lördag förmiddag klockan 10.00 går första start ute i Lessebo. På sena eftermiddagen har alla segerspekulationer fått sina svar.

Välkomna till en rallyfest!
Roger Fransson