Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Säsongsdebut för Mikael Lindqvist från Norrköping

Till helgen är det dags för den regerande silvermedaljören i Rally-SM att göra sin första start för året. Mikael Lindqvist från Norrköping tillsammans med kartläsaren Per Andersson från Hässleholm kommer till start i Kolsvarundan, årets andra deltävling som startar i Köping på fredag.

- Jag har inte kört tävling sedan i oktober så det här blir en utmaning. Vi gjorde ett litet uppehåll under vintern men nu är det dags att se hur vi kan hänga med. Det lär nog ta några sträckor innan jag hittar tillbaka till den goda fart vi hade i slutet på förra året, säger Mikael Lindqvist.

Kolsvarundan är en återkommande deltävling i Rally-SM som numer körs på sommaren. Förra gången tävlingen var med i Rally-SM var 2012, då var det finaltävlingen. I år bjuds det på en bana som innehåller tio specialsträckor som tillsammans mäter tio mil. Det hela drar igång på fredag med två specialsträckor med start klockan 18. Bilarna är sedan i mål för dagen vid klockan 21.30. På lördag startar den första av de åtta kvarvarande specialsträckorna klockan 09.30 och första bil över målrampen på torget i Köping beräknas till klockan 16.30.

- Jag tror upplägget kommer att passa oss bra. En sträcka på fredagen som körs två gånger. Den är inte allt för lång så vi kan känna oss för lite i början och rätta till bilen och körningen till andra gången vi kör sträckan. Det är alltid en trygghet att åka sträckan en andra gång så tätt inpå som det kommer att bli, säger Mikael Lindqvist

Rally SM 2014
28 feb - 1 mars Östersund Winter Rally, Östersund
13-14 juni Kolsvarundan, Köping
8-9 augusti AM Snapphanerallyt, Hässleholm
5-6 september East Sweden Rally, Linköping
3-4 oktober Rally Uppsala, Uppsala


Urban Andersson