Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team Peugeot-Hansen hoppfull inför Rallycross-VM i Hell

Efter en lyckad testdag på den legendariska svenska rallycrossbanan i Höljes har Team Peugeot-Hansen förhoppningar om att kunna komma med i matchen om VM-titeln igen i den tredje deltävlingen i FIA World Rallycross Championship till helgen i Hell, Norge.

De två inledande VM-tävlingarna har gett blandade känslor i den nybildade teamet. De nya Peugeot 208 WRX SuperCar visade sig vara riktigt snabba i Portugal och England och där båda förarna Timmy Timerzyanov och Timmy Hansen var imponerade av bilarnas potential så tidigt på säsongen. Dessvärre gjorde motorproblem att de båda tvingades bryta tävlingen i ett tidigt skede senast på engelska Lydden Hill-banan.

I Höljes idag har teamet äntligen fått gjort årets första riktiga testdag, vilket har gett en hel del kunskap och insikter om bilarna inför årets hittills hårdaste startfält med inte mindre än 38 SuperCars.

Timur Timerzyanov: "Målet är att vinna."

Dubble och regerande europamästaren i rallycross SuperCars Timur Timerzyanov blev tvåa förra året på den norska banan och är nöjd med att testet i Höljes har hjälpt Team Peugeot-Hansen att hitta mer fart i de nya bilarna.
- Jag är glad att vi äntligen har fått testat bilarna ordentligt, säger Timur Timerzyanov. Vi har hunnit provat flera olika saker i fjädringen och förhoppningsvis har vi hittat en bra lösning till Norge kommande helg.

Timur är nöjd med känslan i 208:an och vågar sig nu på att hoppas på ett toppresultat i Hell.
- Banan i Norge är ganska knixig med några riktigt skarpa svängar och är kraftigt kuperad. Det är en av de mest utmanande banorna i VM-serien i år. Målet är att vinna och att kunna kämpa till sig många poäng i teammästerskapet för Team Peugeot-Hansen och Red Bull.

Timmy Hansen: “Jag tror verkligen på ett bra resultat i helgen"

Det är bara hans andra säsong i rallycrosscirkusen, men redan är Timmy Hansen sedd som en av VM-seriens snabbaste förare. Han var EM-trea förra året och jobbar nu stenhårt tillsammans med teamet för att kunna vara med och slåss om pallplatserna i Norge. Den unge svensken tycker att testet i Höljes förbättrade balansen i 208:an och tror att den nu kan passa bra på banan i Hell.
- Vi har kunna koncentrera oss på att finjustera bilen idag och vi lyckades också sätt några vassa varvtider på slutet, säger Hansen. Det är skönt att utan tävlingspress kunna prova en massa inställningar, viss dåliga, viss riktigt bra. Nu längtar jag att få ta mig an banan i Hell för jag tror att som vi har fått till bilen nu så kan det nog funka bra. Jag har höga förväntningar, och det säger jag inte bara för att sånt ska sägas, utan för att jag menar det, jag tror verkligen på ett bra resultat i helgen.

Kenneth Hansen: “Vi har hittat orsaken till motorproblemen i Lydden och har löst dem."

Team chef Kenneth Hansen har slitit hårt med teamet och deras partners för att inte bara lösa de tekniska problemen från de första två deltävlingarna, utan också försöka lyckas göra förbättringar på de nya bilarna inför den tredje VM-tävlingen.
- Vi behövde sannerligen den här testdagen, både för att gå till botten med de svårigheter vi har haft i form av motorkrångel och elektriska problem, men också för att bättre lära känna bilarna och dess karaktärer. Vi kan Höljesbanan väl och med de kunskaper vi har med oss i bagaget med Oreca, Peugeot och Öhlins så tycker jag att vi tog ett par rejäla kliv framåt idag, säger Kenneth och tillägger med ett förhoppningsfullt leende:
- Timur är vanligtvis snabb i Hell, så jag tror på en finalplats där.