Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson redo för Rally-SM och Kolsvarundan i Köping

När sommarsäsongen av Rally-SM startar på fredag finns 22-årige rallytalangen Mattias Adielsson från Göteborg på startlinjen. Efter att under våren ha kört två deltävlingar av det Franska mästerskapet är det nu dags för Adielsson att mäta sina krafter mot den svenska eliten.

- Vi har haft en spännande vår med riktiga äventyr i Frankrike. Det är något helt annat att tävla utomlands, tempot är helt annat än vad vi är vana vid i Sverige. Det tar mycket tid och kraft att åka tävling i Frankrike så det ska bli riktigt roligt att nu få köra på hemmaplan, säger Mattias Adielsson.

Kolsvarundan med start och mål i Köping är den andra deltävlingen i årets Rally-SM. Det var i Östersund och Östersund Winter Rally som Rally-SM började 2014, med den enda vintertävlingen i årets serie. Nu när serien kommer till Kolsvarundan bjuds det på riktigt fina vägar och tävling över två dagar med ca tio mil specialsträckor. Under fredagen kommer det att köras en sträcka på ca sju kilometer som kommer att gå två gånger, ett perfekt upplägg för publiken. På lördagen körs en förmiddagsetapp som innehåller fyra sträckor, dessa fyra körs också en andra gång efter lunch, innan segraren ska firas på torget i Köping vid klockan 16,30.

- Jag var inte med i Östersund så nu finns inte något utrymme för misstag om jag vill vara med och slåss om guldet. I år får man räkna bort en deltävling från slutresultatet så eftersom vi inte var med i Östersund måste vi räkna de återstående tävlingarna. Jag känner att farten nu är riktigt bra och hög så jag har stora förväntningar på ett bra resultat i Köping, säger Mattias Adielsson.

Tidsplan fredag 13 juni:
18.00 Första bil startar tävlingen
Under kvällen ska 2 specialsträckor köras
21.20 Första bil till nattuppehåll


Tidsplan lördag 14 juni:
09.30 Första bil startar etapp 2
Under dagen skall 8 specialsträckor köras
11.45 Första bil till lunchservice i Köping
16.30 Första bil över målrampen på torget i Köping