Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

En lyckad dag för Frida och Max i South Swedish Rally

Frida Axelsson, Skillingaryds MK med denna gången Co-drivern Max Nensén, Gnesta MK hade en riktigt bra dag med turen på sin sida i lördagens tävling South Swedish Rally.
Tävlingen bestod av 8 SS och med fyra i klassen visste Frida att det skulle bli en tuff dag och det gällde att hålla sig på vägen ända in i mål.



"Vi började ju på SS 6 och där blev det några stopp på ca 40-50 minuter, så jag tappade lite suget där och därav kom misstagen redan på första sträckan, säger Frida"

Frida lyckades att köra på en höbal och blev tvungen att backa. Skillingarydsföraren tar på sig de misstaget helt själv.
"Noten satt perfekt och Max upprepade den också, men trots det så körde jag rakt fram och lyckades träffa en höbal och tvingades därför backa.

Trots misstaget visade sig dock att Frida och Max hängde med bra och var enbart 4 sekunder efter Linus Svensson.

De två sträckorna som var kvar innan service, tog Frida ett steg tillbaka för att dels hålla bilen hel och även komma runt alla sträckorna som var kvar.
En snabb service på 20 minuter och ny energi för att ta ikapp dem 14,5 sekundrarna dem hade upp till första platsen.

Dags för SS1 och SS2 för deras del, där dem verkligen höll ett bra tempo i Grp E golfen, sträckseger på båda sträckorna. "Givetvis roligt att äntligen få plocka hem sträcksegrar, synd bara att Linus bil började krångla för honom, så han tappade mycket på det."

Nu hade alltså Frida och Max en stadigt grepp om första platsen i klassen och skulle i princip bara komma runt SS4 och SS5. Även där plockar dem hem två sträcksegrar.

"ÄNTLIGEN, utbrister Frida när besättningen kommit in till slutmålet och möts av resten av teamet"
- Jag har kämpat så länge för den här första segern i B och nu äntligen hade jag turen på min sida idag, en stor guldstjärna till Max idag, som har gjort sitt jobb helt perfekt, säger en mycket glad Frida efter första segern i B och därmed sin första poäng till A-förare.

Nästa tävling för Frida blir nu den 13-14 Juni , då hon sitter i högerstolen hos Jonna Eson Brådhe i SM.