Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallycross-SM gästar Arvika

Svenska Bilsportförbundet - 2014-05-28 09:44 CEST

Arvikas Rally X under Kristi Himmelsfärdshelgen innehåller två av de nationella SM-klasserna i Rallycross. 21 förare är anmälda i Klass 1 och 20 i JSM.

Där finns förstås Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, och Anton Isaksson, SMK Valdemarsvik, som vann premiären i Tomelilla. Nu är det MK Team Westoms anrika banan utanför Arvika som väntar, och dit kommer herrar som tänker ta upp kampen.

Ett exempel är Ulf Eriksson, en av förhandsfavoriterna i motorstarka Klass 1. Oskarshamnsföraren vann samtliga sina heat i Tomelilla och var nära att runda hela fältet i finalen – på yttern – för att ta rygg på ledande Wall. Men på väg ut ur den långa starthögern blev det för trångt och Ulf rullade sin nybyggda BMW M3.
– Vi har haft den i riktbänk och bytt tak. Det blev en hel del jobb så nu är vi ordentligt revanschsugna, säger Ulf Eriksson.

I Arvika och Rally X gör 20 unga förare upp om JSM-poäng.
– Att det kommer så många juniorer till start är väldigt glädjande då vi jobbat länge för att öka intresset, säger utskottsordförande Bengt-Göran Grenander.

Anton Isaksson från SMK Valdemarsvik vann första deltävlingen före Rasmus Berggren, som då hade hemmabana i Tomelilla. Förra året hade Anton problem med växellådan i Arvika och missade alla sina starter.

– Jag var först av plattan, men sen låste sig lådan. Nu ska vi ladda från första metern, säger Anton som kör en BMW E36 teamet byggt och sedan försett med en Volvomotor från Daniel Wall.

En som inte var med i Tomelilla, men som nu är klar med sin nya Saab 900 är Arvikas Marius Tangen. Killen fyller 22 lite senare i år, och kör därmed sin sista säsong som junior.

– Det är väldigt bra med hemmabana för där har jag kört många varv. Blir det sedan regn också, för det gillar jag, då blir det extra sköj, säger värmlänningen.
Tangen satsar fullt på resterande SM-säsong, för efter tre raka juniorvinster i Götalandscupen vill han testa motståndet ordentligt i JSM.