Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tung helg för Team Peugeot-Hansen i England

Trots att Team Peugeot-Hansen visade god form i den andra deltävlingen av FIA World Rallycross Championship denna helg på Lydden Hill-banan så tvingades båda bilarna bryta med motorproblem under söndagen och kom inte vidare till final.

Timur Timerzyanov var trea respektive nia i det rekordstora startfältet med 38 Supercar i de två inledande kvalomgångar och låg totalt sexa efter första dagens körningar. Den regerande europamästaren drabbades av motorproblem redan under söndagens fri träning och tvingades kasta in handduken.

Teamkollegan Timmy Hansen hade också en bra första dag i sin Peugeot 208 WRX och låg placeringen bakom Timerzyanov på en sjunde plats. Hansen var inte helt nöjd med inställningarna på bilen och gjorde inför söndagen en hel del förändringar som skulle visa sig var ett steg framåt. Han belönade teamets arbetet med att sätt en tredje tid i tredje heatet, innan han också fick ge upp med motorproblem. Fastän Hansen inte ens kunde starta i fjärde heatet lyckades han kvala in till semi-finalerna som elfte man. Eftersom han inte själv kunde köra så ersattes hans plats av reservförare.

Kenneth Hansen fortfarande positiv över teamets framsteg.

Teamchef Kenneth Hansen var nöjd med de framsteg teamet gjorde med den nya 208:an och lovar att de ska göra allt för att lokalisera och försöka åtgärda de problem som dök upp under helgen innan den tredje deltävlingen i Norge om tre veckor, 14-15 juni.

- Vi hann inte lösa de svårigheter vi drabbades av på våra motorer med det tighta tidsschema vi hade idag, berättar Kenneth. Istället för att riskera att göra en ogenomtänkt åtgärd valde vi att istället gå på säkra kort och inte göra om samma misstag med en ny motor. Med tanke på hur lång säsongen är måste vi tänka på mästerskapet som helhet och se till att vi inte förbrukar onödigt många motorplomberingar utan att veta orsaken bakom.

Vi åker från England med ny kunskap och förståelse om de alldeles nya bilarna. Både Timur och Timmy åkte fortare och fortare under helgen, vilket är de positiva vi tar med oss som motvikt till det andra. Även om det inte slutade som vi ville i helgen så håller vi ihop i teamet och har en god stämning som vi kommer ha hjälp av nu när vi kavlar upp ärmarna och jobbar stenhårt för att försöka få revansch i Norge.

Nästa deltävling: Norway, 14-15 Juni

HANSEN MOTORSPORT
Susan Hansen / Team Manager