Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Motortrubbel stoppade Peter Hedström

Motortrubbel stoppade Peter.
- Mentorn Olle Arnesson hade däremot toppenhelg på Lydden Hill

Det ville sig inte alls i VM-premiären för Peter Hedström. På sista testet inför Peters VM-debut var allt perfekt i den Hedströmska Skoda Fabian, men sedan gick det troll i motorns elsystem, bokstavligen.

Det var när FIA:s loggningsutrustning monterades i Peter Hedströms Skoda Fabia SuperCar, som någonting gick snett. Motorn gick ner i något sorts säkerhetsläge. Teamets motortekniker har under hela tävlingen försökt lokalisera felet, utan att lyckas.
- Det märktes direkt på träningsvarvet, det var ingen knuff i bilen alls och ALS-systemet fungerade inte, berättar Peter Hedström.

Trots att teamets motorpersonal jobbat stenhårt med att hitta felkällan, har de inte lyckats. Peter fick köra hela tävlingen på sparlåga och lyckades som bäst knipa en andraplats. Detta i sitt andra heat.
- Det känns givetvis frustrerande, vi har aldrig varit så väl förberedda som nu inför en premiär, så blir det så här, men det är bara att bryta ihop och komma igen, säger en bedrövad Peter Hedström.

För Peter Hedströms mentor Olle Arnesson, var däremot Englandsresan en glädjesaga från start till mål. Olle körde så gruset yrde och formligen flög fram på Lydden Hill, där han slog de andra grupp B-förarna med hästlängder under uppvisningskörningen. Olle är nu riktigt taggad och sugen på en ny uppvisningskörning han blivit inbjuden till i Frankrike.

Teamet reser nu snabbt hem för att sätta de sista plastdetaljerna på Linus Westmans bil inför SM-deltävling nummer två i Arvika, nu på torsdag. Om motorteknikerna även hinner finna felet på Peters bil, så är det inte omöjligt att även Peter Hedström finns på Westombanans startlinje.
- Just nu känns det som luften gått ur mig, men om bilen är okej till Arvika så kör jag där som träning inför Norges VM-deltävling, avslutar Peter Hedström.

Den norska VM-deltävlingen körs på Lånkebanen i Hell, ett stankast från Trondheims flygplats. 14-15 juni är tävlingsdatum och Peter stortrivs på denna banan, som han för övrigt låg tvåa på förra året, innan motorn gick i bitar.

Anders Ekström
Hedströms Motorsport.