Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Anmälan till Midnattssolsrallyt stängd

Nu har anmälan till årets KAK Midnattssolsrally stängt och hela 174 ekipage har anmält sig.

Intresset för ett av norra Europas historiska fullfartsrallyn håller i sig och i år har fler än någonsin anmält sig till tävlingen – hela 174 stycken.

-Vi tycker det är extra roligt att så många bilar från 1960 och 1970-talet har anmält sig, säger Philip von Mecklenburg, KAK.

-Det gör att vi kommer att ha ett riktigt brett startfält i år med många intressanta bilar, både i fullfartsklassen Historic och i Regularity, där det gäller att köra på precision. Bland de anmälda finns både världsmästare, Europamästare och ett flertal svenska mästare.

Eftersom antalet deltagare är begränsat till cirka 120 kommer nu en gallringsprocess att ske, och anmälningslistan kommer att anslås på KAK Midnattssolsrallyts hemsida den 21 maj.

KAK Midnattssolsrallyt har i år Västerås som utgångspunkt, och startar med en specialsträcka inne på Rocklundaområdet på kvällen den 9 juli.

Tävlingens första etapp körs mot Fagersta och Hedemora den 10 juli, andra etappen i Roslagen den 11 juli, och den tredje och avslutande etappen i Sörmland den 12 juli. Då kommer de tävlande bland annat att köra före de ordinarie bilarna i tävlingen Slottssprinten, arrangerad av Katrineholms MK. KAK Midnattssolsrallyt avslutas under lördagens eftermiddag med den inledande specialsträckan på Rocklundaområdet.

I år består KAK Midnattssolsrallyt av 18 specialsträckor på sammanlagt 175 kilometer, och rallyt i sin helhet är 1080 kilometer långt.

Robert Gustavsson