Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Många frågetecken i toppintressant LILLE MATS RALLYSPRINT

Skall Joachim Grahn ta sin tredje seger och lägga beslag på Wilkes Vandringspokal för gott...?

Skall hemmaklubbbens Stoffe Nilsson, med seger i Kong Christian racet som nyinskaffad merit, i sin veteran-Impreza (”museiföremålet” som han själv beskriver den) kunna lägga hinder i vägen...?

Skall ”nytände” Jonas Olsson, i sin ilskna Ford Puma och taggad efter segern i Sturups-sprinten blanda sig i slagsmålet om segern...?

Skall asfaltsuveränen Mats Andersson, Eslöv, i välbeprövade Proton Satrian, få ett ord med i laget...?

Eller skall det bli någon av de vassa norrmännen eller danskarna som vänder hemåt med blommor och pokal...?

Frågetecknen är många och intresset är på topp inför Hässlehoms Motorklubbs 51: upplaga av Lille Mats Rallysprint på Garnisonen den 4:e maj.

Många menar att HLMK:s arrangemang på gamla regementsområdet är Sveriges största och bästa sprintrally. Anmälningslistan, som upptar över 130 namn bär också syn för sägen och det mesta och bästa från Södra Sverige och Norge och Danmark finns med.

Vid 50-årsjubileet i fjor, då tävlingen gick över två dagar, segrade Simrishamns Joachim Grahn och till i är har han ytterligare vässat sin Ford Focus WRC05:a med nytt asfaltkit inbyggt i bilen.

-Jag skall göra vad jag kan för att sätta nytt sträckrekord, deklarerar Jocke. Och att han kan lägga kraft bakom orden är det ingen som tvekar om.

Hemmaklubbens affischnamn, Stoffe Nilsson, håller på att bygga ny bil för grusrallyn. Den gamla Imprezan, med asfaltsetup, tar han bara ut och luftar en gång om året – till Lille Mats Rallysprint.

-Bilen är 20 år gammal, säger Stoffe. Och även om vi försöker spetsa till den lite till varje år har det blivit alt svårare att konkurrera med den. Fler och fler skaffar renodlade asfaltbilar och det märks att tiden håller på att springa ifrån oss.... Sedan hjälper det inte hur mycket fansen än hejar på oss.

Soffe har annars tre totalsegrar på Garnisonen. De kom 2008 – 2010. Han har kallat arrangemanget en ”jippotävling”. Men erkänner också att det är just karaktären av ”jippo” som gör Lille Mats Rallysprint så viktig.
-Detta är så nära en banracingtävling man kan komma, med rallybilar. Och det är ett lysande tillfälle att visa upp oss och bjuda våra kunder och vänner på en fin upplevelse, säger Stoffe.

En hel rad andra intressanta ekipage visar upp sig i racet. Lars Stugemo, till exempel, har aviserat att han kommer med sin Ford Fiesta R5, Escobar racing, Danmark, har anmält sin Porsche 911 GT3 RS, norrmannen Rune Danneborg kommer med nyinförskaffad Mini WRC och även i övrigt kommer tävlingen att bjuda på ett gott stycke bilhistoria i form av det koppel ”gamla hundkojor” som ställer upp.

Här finns både ögon- och örongodis för alla!

Runt 3000 personer brukar söka sig till vackra Garnisonsområdet och 4-kilometersslingan som innehåller såväl asfalt som betong och gatsten.
I sann internationell anda har de olika avsnitten och kurvorna fått namn som anknyter till områdets militära tradition och till i år gör till och med gamle regementschefen Hans ”70” Nilsson comeback på sin gamla arbetsplats – som han lämnade för 28 år sedan.

Överste Nilsson, som lånat sitt namn till ”70-svängen” kommer att agera starter för de första tävlingsekipagen.
Ytterligare bonus bjuds i form av Mattias Lindberg, Hässleholms Motorklubbs debuterande förare i STCC. Mattias kommer att visa upp sig i en av Lille Mats Rallysprints förbilar.

Arne Forsell