Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team Peugeot-Hansen lanserar VM-satsning i rallycross

När rallycrossen nu träder in i en ny era och starten ska gå för den för 2014 nya VM-serien i rallycross (FIA World Rallycross Championship) det nybildade Team Peugeot-Hansen, stöttade av Peugeot, Red Bull och Total, laddar som bäst upp för den första deltävlingen som körs i norra Portugal på Montalegre-banan i helgen, den 3-4 maj.

Den portugisiska tävlingen är debuten för teamets nya 550+ hästkrafter starka Peugeot 208 T16 SuperCar, som kommer köras av dubble Europamästaren i rallycross, Timur Timerzyanov (2012 och 2013) och EM-vinnaren Timmy Hansen, som kommer från formelbilsracing och gör sin andra säsong i rallycross.

Bruno Famin, chef för Peugeot Sport, ser med spänning fram emot Team Peugeot-Hansens satsning för 2014.
- Rallycross-VM är en ny epok inom motorsport, som både är snabbt och enkelt att fånga för TV, och samtidigt en fantastisk sport live, säger Famin och fortsätter:
- Vi har ett starkt team redo inför säsongen med ett par mycket talangfulla förare; Timur är rutinerad och redan en mästare, medan Timmy är en ung förare med stor potential.

Under ledning av 14-faldige Europamästaren i rallycross, Kenneth Hansen, har teamet samlat några av de skickligaste personerna inom sporten för att göra ett försöka att ta både förarmästerskapet och den nyinstiftade teammästerskapet i Rallycross-VM 2014. Hansen ser med förväntan fram emot att ta sporten till en ny nivå genom att den har fått VM-status.
- Jag tycker det är fantastiskt kul att se hur en stor och välrenommerad aktör i bilsport som Peugeot ser kapaciteten i rallycross. Vi i teamet har hållit på med rallycross större delen av våra liv och det är hedrande att Peugeot ville bli involverad, säger svensken.
- Rallycrossen går mot nya höjder tackvare världsmästerskapet. Det kommer att bli tuffare än någonsin, men tillsammans med Peugeot, Total och Red Bull, så tror vi att det kan gå bra och att framgångarna förhoppningsvis ska komma.

Ryske föraren Timur Timerzyanov har samlat sju EM-segrar och två EM-titlar på sin meritlista sedan han gick upp till sportens kungaklass 2011. Nu ser han fram att äntligen få komma igång med en ny säsong.

- Det är en ny utmaning för mig och det är riktigt roligt att vi har fått så bra partners till teamet. De är verkligen engagerade och delaktiga. Vårt främsta mål är att ta poäng för att kämpa om segern av teammästerskapet, men samtidigt vill vi också vara med och slåss om förarmästerskapet, säger Timerzyanov.
- Den nya 208:an kommer bli suverän, teamet är duktiga och rutinerade. Jag ser verkligen fram emot Portugal, som har varit en bra bana för mig tidigare år.

Timerzyanovs teamkompis, Timmy Hansen, var en nykomling som gjorde många förvånade inom rallycrossen förra året. Den unge svensken blev trea i sitt debutår i Rallycross-EM och vann redan sin tredje tävling i Ungern. Han fortsatte starkt och tog flera pallplatser under året. I helgen kommer Hansen tillbaka till Portugal med mer erfarenhet och nya målbilder inför säsongen.
- Förra året var otroligt. Att komma från formelbilsracing på asfalt till att köra på grus var en stor omställning, men jag lärde mig massor förra året, säger Hansen. Jag har förberett mig så gott jag kan i vinter och ser fram emot att få ta steget ut i världen och köra VM. Det är en ära att ha gets den här möjligheten att få jobba med några av motorsportens främsta personer och jag bara längtar till att äntligen få börja köra.

Susann Hansen