Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dubbelseger för Marcus Fluch i premiären av Volkswagen Castrol Cup

Dubbelseger för Marcus Fluch i premiären av Volkswagen Castrol Cup 2014

Ekeröföraren Marcus Fluch tog full pott i premiären av VW Castrol Cup i helgen. Marcus var snabbast på fria träningen, tog Pole Position på kvalet, och avslutade sedan helgen med att vinna båda raceheaten.

Årets första deltävling i Volkswagen Castrol Cup kördes den 25-27 april i Ungern på den klassiska F1 banan Hungaroring, som ligger strax utanför Budapest.

Marcus, som detta år gör sin andra säsong i VW Castrol Cup satte full fart från start! Redan under den fria träningen på fredagen satte Marcus den snabbaste varvtiden med sin nydesignade svarta Volkswagen Golf GTI.

Farten i bilen fanns kvar under kvalet som avgjordes i ett ihållande spöregn tidigt på lördagsmorgonen. Marcus lyckades under kvalet med bedriften att ta Pole Position till båda heaten.

Marcus kunde från sin startposition i ruta ett kontrollera race 1, och som första bil efter 12 varv ta målflagg, dryga sekunden före polacken Maceij Steinhof.

Det andra racet som kördes i ett strålande soligt och varmt väder på söndagsförmiddagen ”kändes som en upprepning av det första” säger Marcus. ”Viktigt att få till en bra start, köra smart och kontrollera de bakomvarande förarna och samtidigt inte slösa bort de ”push to pass-tryck” som ger bilen 50 extra hästkrafter vid 19 tillfällen under loppet” fortsätter Marcus. I mål var Marcus över 3 sekunder före Jeffrey Kruger från Sydafrika.

”Fantastiskt, säsongen kunde inte börja på ett bättre sätt” avslutar Marcus, innan han rusar i väg till presskonferensen helt neddränkt av vinnar-Champagne, och han skickar samtidigt ett stort tack till Jimmy Johansson som under helgen fungerat som Marcus raceingenjör och stöd.

Volkswagen Castrol Cup, med tävlingar i Ungern, Tyskland, Polen, Tjeckien och Slovakien, avgörs under sju helger med två raceheat varje helg. 22 förare från 8 olika länder och tre världsdelar deltar i årets VW Castrol Cup.

Bilen som Marcus kör underhålls av ett polskt racingteam, och VW Motorsport i Tyskland håller ordning på de 320 hästkrafterna under huven.

Nästa tävling körs 23-25 maj på Eurospeedway Lausitzring i Tyskland tillsammans med ADAC GT Masters.