Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Laxårallyt går in i nya VOC Mekonomen Rallys SommarSerien

Laxårallyt går in i nya SommarSerien där du tävlar om ett prisbord på hela 50 000:-

VOC Mekonomen Rallys nya SommarSeries försäsong blir komplett med Laxårallyt. I serien ska ett prisbord på hela 50 000:- fördelas. Eftersom att detta bara fördelas i tre förarklasser och juniorer och på en flexibel serie där du räknar fem av sju deltävlingar är detta faktiskt ett av rallysveriges allra mest attraktiva serieupplägg.

Tanken bakom VOC Mekonomen Rallys SommarSerie är att erbjuda fullgoda valmöjligheter, en tävlingsserie med fina tävlingar och bra prisbord, som alternativ till cuper som av svårförståeliga anledningar väljer att inte bjuda in VOC Mekonomen Rally som klass.

– Det finns en mycket stor mängd förare i klassen som är besvikna på några cuper och enskilda tävlingar som inte bjuder in oss utan bara bjuder in GrF. Väldigt många har kontaktat oss om detta och dessutom har en grupp skapats som i skrivande stund har 739 medlemmar bara på just den här frågan. Därför kände vi oss tvungna att ge dessa förare ett fullvärdigt alternativ, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Laxårallyt den 7 juni passar väl in i en riktigt fin serie som rakt igenom består av fina tävlingar.

– Med serien Götene–Laxå–Växjö–Kil–Eskilstuna–RallyXplosion så har vi redan en jättefin SommarSerie. Men, det kommer att komma till ytterligare en tävling nu till hösten som vi hoppas kunna offentliggöra snart, detta för att erbjuda klassens förare extra flexibilitet.

Flexibel serie för att passa de allra flesta.

– Fem av dessa totalt sju tävlingar ska räknas med i SommarSeriens slutställningen och alla ska räkna med finaltävlingen (RallyXplosion) i sina serier. Med detta upplägg så är serien väldigt flexibel om man kan om man vill undvika alltför långa och kostsamma resor. Dessutom har vi valt att hålla semestersäsongen fri från serietävlingar för att också ge utrymme för ett liv utanför rally.

Med dryga tre och en halv mil specialsträcka fördelat på fyra sträckor passar Laxårallyt perfekt i SommarSerien. En plus är förstås Laxås geografiska placering mitt i Sveriges befolkningsbälte.

– Det är alltid fina tävlingar när Laxå MK arrangerar, bra arrangemang och härliga mellansvenska rallyvägar. Precis som det ska vara då det vankas serietävling i VOC Mekonomen Rally.

Fullständiga kalendrar och serieregler samt länkar till inbjudningar kommer inom kort att finnas på vår hemsida www.vocmekonomenrally.com under vinjetterna TÄVLINGAR respektive TÄVLANDE.

Roger Fransson