Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för VW Scirocco R-Cup 2014

Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för VW Scirocco R-Cup 2014, med ny tysk huvudsponsorg

Mikaela Åhlin-Kottulinsky är klar för en ny racingsäsong i Tyskland. För tredje året i rad kommer hon att köra en full säsong i VW Scirocco R-Cup, som körs tillsammans med DTM-serien.

”Jag är bara helt galet glad. Min nya tyska samarbetspartner Autostadt har hjälpt till med den sista stora pusselbiten för att möjliggöra min tredje VW Scirocco R-Cup-säsong” berättar Mikaela.

Ett tungt arbete utanför själva körningen är självklart jobbet med att stärka det egna varumärket och att knyta nya kontakter. ”Förutom att jobba in nya partners till min racingsatsning har jag i vinter även arbetat som instruktör. Jag har också sålt in körevent och min egen föreläsning Kvinnan i racet” berättar Mikaela, som nu kan pusta ut och fokusera på den kommande racingsäsongen i Tyskland och Österrike.

”Nu när jag har fått med mig Autostadt i min satsning så kommer det att hjälpa mig ytterligare ett steg mot mitt slutmål, DTM” säger Mikaela som har som mål att om några år vinna DTM-serien. ”Jag har höga mål, men jag tror stenhårt på att kunna nå hela vägen fram” säger Mikaela med ett leende.

Autostadt är ett teknikcentrum och en upplevelsepark för både vuxna och barn. Här finns alla märken inom VW-familjen representerad, och varje år besöks Autostadt av över 2 miljoner personer från hela världen. ”På deras bilmuseum står även den VW Iltis som min morfar Freddy Kottulinsky vann Paris-Dakar med 1980” berättar Mikaela med stolthet. ”Det känns så klart lite extra speciellt att de nu väljer att stötta mig i min satsning” säger hon.

Säsongen 2014 innehåller tio tävlingar i VW Scirocco R-Cup under sex racehelger, och nu närmast väntar premiären på Hockenheim den 2-4 maj.

”Jag är både lycklig och stolt över att kunna presentera ytterligare en internationell racingsäsong. Jag ska göra allt för att bevisa att de som stöttar mig hemma i Sverige och i Tyskland, gör rätt” avslutar Mikaela, som i dagarna flyger till Tyskland mot sin dröm.

Susanne Kottulinsky-Åhlin