Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kong Stoffe IV - Stoffe fjärde seger i Kongen

Ingen kunde hindra Stoffe Nilsson, Hässleholms MK, att ta sin fjärde seger i Rallytravels Kong Christian Race.

-Första sträckan var helt avgörande , säger Stoffe, som numera kan titulera sig Kong Stoffe IV.

Stoffe satte in stöten direkt och slog till med en sträckseger redan på den inledande av de fyra specialsträckorna under lördagens rally.

-Jag visste att den sträckan var avgörande med ett långt påfrestande uppförslut på nästan tre kilometer. Min bil borde inte ha en chans mot de andra i toppen, men jag satte in en rejäl stöt och det gav utdelning, säger Stoffe.


Kong Stoffe IV, Stoffe Nilsson, Hässleholms MK tog sin fjärde seger i Rallytravels Kong Christian Race, i år tillsammans med kartläsaren Jesper Johansson (t.h.). Foto: Kristianstads MK

Närmast bakom jagade Åke Jacobsson, Emådalens MK Stoffes Subaru Impreza med sin Ford Focus. På andra sträckan utökade Stoffe ledningen och efter tredje sträckan låg han 13 sekunder före Åke. Men på tredjeplatsen närmade sig Joachim Gran, Simrishamn MK, som låg endast en sekund efter Jacobsson.

Under sista sträckan körde Stoffe snabbt och säkert, och Joachim gick upp en placering och slutade på en andraplats totalt.

Snabbast av de tvåhjulsdrivna bilarna var Mattis Olsson, Gullabo RC, i en Toyota Corolla och slutade på en sjätteplats totalt.

Meste Kongen genom tiderna, Mats Jonsson, Forshaga MC, med sju segrar i rallyt, fick inte upp farten ordentligt med sin Ford Escort och slutade femma totalt.

Rally blev lite försenat efter att en av tävlingsbilarna fattat eld på specialsträcka två efter ett tekniskt fel, dock utan personskador.

-Det fina vädret lockade många åskådare till sträckorna och de fick se mycket härligt bilåka i skogen i alla klasser, säger tävlingsledaren Björn Larsson, Kristianstads MK.

Slutresultat.
1 Stoffe Nilsson, Hässleholms MK, Subaru Impreza WRX STI. 26 minuter, 42,6 sekunder
2 Joachim Gran, Simrishamns MK, Ford Focus WRC05 + 14,3 sekunder
3 Åke Jacobsson, Emådalens MK, Ford Focus + 22,0 sekunder


För en komplett resultatlista gå in på www.resultatservice.com och klicka er fram till Rallytravels Kong Christian Race.

Rallytravels Kong Christian Race arrangeras av Kristianstads Motorklubb och ”Kongen” har körts sedan 1972. Årets rally ingick i DM för södra och Smålands BF, Sydsvenska Rallycupen och Tinter Classic Rally Cup.

För mer information om Rallytravels Kong Christian Race, gå in på www.kristianstadsmk.com

Pressansvarig Robert Gustavsson