Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Den 25 april öppnar anmälan till KAK Midnattssolsrallyt

Den 25 april öppnar anmälan till KAK Midnattssolsrallyt 2014. Rutinerade Mats Jonsson är en av alla som kommer att anmäla sig, i år bakom ratten på en nybyggd Porsche.

För 50 år sedan kördes det sista KAK Midnattssolsrallyt och årets tävling är den nionde historiska upplagan av rallyt. Tävlingen pågår den 10-12 juli med Västerås som centralort och rallyt är uppdelat i tre etapper med omkring 17,5 mil specialsträckor.

Anmälan till KAK Midnattssolsrallyt öppnar den 25 april och bland de som planerat att anmäla sig finns Mats Jonsson, Forshaga MK. Mats är en av landets mest meriterade rallyförare, med 18 SM-tecken på sin meritlista, och brukar vara med i toppstriden under KAK Midnattssolsrallyt.

I år kommer han att anmäla sig med en Porsche 924 GTS Rallye, en replika av modellen som Walther Röhrl körde 1981. Bilen har under tre års tid byggs av Mattias Aronsson och Ralf Larsson, Aronssons Rallysport.

Mats har kört rally med flera olika bilar genom åren men aldrig i någon Porsche.

-Nej, KAK Midnattssolsrallyt blir min Porschedebut. Det ska bli riktigt spännande och bilen verkar konkurrenskraftig, säger Mats som alltid siktar på seger i de tävlingar han kör.

-Mats är rätt förare för bilen, pålitlig och snabb vilket gör att vi har stora förhoppningar om en bra placering, säger Mattias Aronsson.

Anmälan stängs den 16 maj och antalet deltagare är begränsat till 120 bilar. Anmälningslistan presenteras den 23 maj.

Robert Gustavsson
Pressansvarig KAK Midnattssolsrallyt