Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Känslan viktigast för Åhlin i VM i Portugal

På torsdag kväll startar Rally Portugal. VM-seriens fjärde deltävling. Sverige har två förare på startrampen. Båda i WRC2-klassen. En av dem är Fredrik Åhlin som även körde WRC2-klassen när VM-serien gästade Sverige i februari. Då blev det en tredjeplats. Efter dagar av tester i Portugal är känslan bra i teamet och bilen. Men en matförgiftning på Fredrik Åhlin har grusat maskineriet en del.
- Ja, allt har varit bra fram till i morse då det var riktigt illa. Men det går åt rätt håll och redan nu är det något bättre. Så nu blir det till att samla så mycket energi som jag bara kan. I morgon är det bara en superspecialsträcka, sen börjar det mer på riktigt på fredag och då ska jag vara mer redo, säger Fredrik Åhlin från Portugal.

Precis som under Svenska Rallyt sitter norska kartläsaren Morten Erik Abrahamsen i högerstolen. Ett samarbete som fungerat bra. I Svenska Rallyt var det snö och is. Nu väntar helt andra förutsättningar och en helt ny bil, en Ford Fiesta R5
- Känns jättebra med bilen på de tester som vi gjort. Avslappnat är ett bra ord för känslan nu. Tycker vi tagit med erfarenheterna från förra året och även från Svenska Rallyt i vintras. Men det blir svårt här, vägarna är dåliga efter allt regn. Därför har vi testat lite och nu satt en set up på bilen som kanske inte gör den till den snabbaste bilen, men vi tror på att det kommer gynna oss i längden, menar Åhlin.

Till Portugal har Åhlin även förstärkt teamet med en egen mekaniker i Joel Christofersson.
- DEMACK har ett väldigt proffsigt team. Alla kommer från M-sport, men nu är det ett privat team och det blir en annan känsla som jag gillar. Att få med Joel i det teamet gör oss bara ännu starkare. Vi har känt varandra länge och han förstår mig och vet hur jag vill ha bilen, fortsätter Fredrik Åhlin.

Rallyt startar med en specialsträcka under torsdagskvällen, centralt i Lissabon för att sen fortsätta med ytterligare femton specialsträckor innan bilarna rullar upp för en prisceremoni på Algarve Stadium på söndag eftermiddag.
- Det ska bli otroligt roligt att köra. Målet är att komma i mål och ha samma positiva känsla som jag hade efter Svenska Rallyt. Där hade vi lite strul i början, men fick sen till det. Det är det som det handlar om här för mig, att hitta känslan. För mig, bilen och teamet, sen får vi se hur långt det räcker i resultatlistan, avslutar Åhlin.

Som andre svensk i WRC2 i Portugal deltar även juniorvärldsmästaren från 2013, Pontus Tidemand .