Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

England blev Frankrike för Mattias Adielsson

Tanken var att den 22-årige rallytalangen Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Patrik Barth från Lysvik skulle köra årets första deltävling i det Brittiska Mästerskapet, tyvärr blev Rally North Wales inställt. Nu blir det istället start i Frankrike och tävlingen Rallye Terre des Causses den 5-6 april.

När Rally North Wales sent ställde in tävlingen, på grund av för få anmälda, började ett intensivt arbete med att lägga om planerna för teamet. Planen har varit att åka tävlingar i både England och i Frankrike under året, nu blir utlandspremiären i södra Frankrike. Tävlingen heter Rallye Terre des Causses och ingår i Franska Mästerskapen och den Franska Peugeot cupen.

- Vår tanke har hela tiden varit att köra tävlingar både i England och Frankrike under året, så vi behöver inte gå ifrån vår plan och strategi i och med den inställda tävlingen, säger Mattias Adielsson.

Det kommer att bli en riktig utmaning. Rallye terre des Causses avgörs på 15 specialsträckor som tillsammans mäter 20 mil. Det är fem unika sträckor som körs två eller tre gånger. Att sträckorna körs flera gånger ser Adielsson som en stor fördel.

- Vi kommer bara att få åka sträckorna en gång innan tävlingen för att skriva våra noter och då måste vi åka med tävlingsbilen. Det här är helt nya förutsättningar mot vad jag är van vid så det gäller att verkligen vara koncentrerad. Vi ska ha roligt och samla på oss erfarenhet under tävlingen, jag hoppas att vi kan sätta några bra sträcktider men det blir inte lätt. Fransmän är otroligt duktiga på att köra rally och vi ska inte glömma att Rally-VM har dominerats av fransmän det senaste decenniet, säger Mattias Adielsson.