Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nu startar Sydsvenska Rallycupen

Äntligen ser vi slutet på den korta men milda vintern. Förra årets vånda hos alla arrangörer är nu ett minne blott och grussäsongen kan börja med Simrishamnsmixen nu på lördag den 5 april. När anmälan stängde hade nästan 200 förare anmält sig.

Med Simrishamnsmixen inleds grundserien i SydSvenska RallyCupen. De första tio tävlingarna som leder fram till finalen ger förare i alla klasser möjligheten att komma bland de främsta i den så kallade prispottslistan baserat på placeringen i den egna bil- och förarklassen. De första fyrtio förarna i den listan få dela på hela 147.000 kronor med 25.000 till den som placerar sig främst. Bonusen efter det är förstås möjligheten att placera sig så bra att man är kvalificerad till finalen i Vetlanda senare på hösten där ytterligare 120.000 kronor skall fördelas.

Att redan innan tävlingen utse segrare är förstås omöjligt även om Stoffe Nilsson får finna sig att vara favorit men med utmanare från klubbar lite längre norr ut. Roligt att hela elva ekipage är på plats i den klassen.

Som alltid är det verkliga getingboet A-förare 2WD med hela 44 startande. Det går att räkna upp minst 15 förare som alla är kapabla att vinna, förare som var framgångsrika redan förra säsongen och som under vintern trimmat lite till eller bytt bil. Intressanta nykomlingar i klassen är två av förra säsongens toppekipage i VOC Håkan Ståhl, Peugeot 206 och Marcus Theorin, Vauxhall Nova.

Första start är klockan 10 på Autoseum i Simrishamn och SMHI förutspår strålande sol. Kan det bli bättre?

Möt oss också på facebook.com/sydsvenskarallycupen

Mats Bergman