Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Asfaltkungen från Eslöv storfavorit i Hörbys RS-premiär

I fjol tvingades SMK Hörby att för första gången sedan starten för femton år sedan, ställa in den tradionella sydsvenska rallypremiären ”Express-Specialen”. Då var det den tuffa vintern som var orsaken men i år ser det betydligt bättre ut och SMHI förutspår soligt väder vilket gläder tävlingsledaren Daniel Wikström.
- Det var inget kul i fjol, därför hoppas jag att både deltagare och alla funktionärer är lite extra laddade på söndag nu när vi fått vänta ett extra år.

Express-Specialen är första deltävlingen i Södra BF:s RS-DM plus allt populärare Asfaltcup och har lockat en bit över femtio startande. Ett lagom stort startfält menar Wikström då alltför många förare innebär ett utdraget tidsschema.
- Med ett startmellanrum på tre minuter kan det bli lite väl långa dagar med ”för många” åksugna. Nu klarar vi att få iväg hela fältet på två och en halv timme, med tjugo bilar till hade det tagit ytterligare en timma vilket kan bli lite drygt i slutändan…

Fem specialprov ska köras där specialprov ett avgörs i Linderöd och nummer två strax utanför Häglinge i Röslöv. Efter detta väntar tre prov inne i Hörby och samtliga körs på asfalt precis som reglerna förskriver i RS-DM. Speciellt sista specialprovet som körs på Industriområdet brukar locka storpublik.

- Här finns gott om fina publikplatser och provet är alltid sevärt, tipsar Wikström.

Storfavorit är nästintill helt omutlige ”asfaltkungen” Mats Andersson från Eslöv med dotter Frida som kartläsare. Med sin ettriga Proton jagar han ytterligare ett DM-guld och har snart två händer fulla.
- Mats blir säkert lika svårstoppad som vanligt och trivs alltid bra här i Hörby, det ska mycket till för att han ska missa segern, tror Wikström.

Som främsta utmanare får Mats Hässleholmaren Rolf Grybb och tvåan i fjolårets Asfaltcup, Svedalas Jan Andersson. Wickström vill lägga till ytterligare två tunga namn.
- Vi får inte glömma hemmaförarna Tommy Andersson och Joachim Kristiansson, stämmer det för dom bägge kan det bli svettigt för Mats!


SMK Hörbys snabba ”asfalttjej” Teresé Lennartsson kör på hemmaplan i RS-premiären Express-Specialen på söndag.

Ett annat namn som bör nämnas med respekt är SMK Hörbys egen snabba ”asfalttjej” Teresé Lennartsson med pappa Jan i högerstolen. I fjol slutade ”Tessan” tvåa i B-Förarcupen med bara snabbe Jan Andersson före sig. I Asfaltcupens ”Tösaklass” var hon så klart överlägsen med sin vassa blå Opel.
- Blir inte förvånad om Teresé skräller på söndag, hon är väldigt snabb, varnar Wikström. Första start är klockan 10.00 från Parktorget i Hörby.