Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ford Fiesta ST i rallycrossversion möter svenska snögubbar

Ford Fiesta ST i rallycrossversion möter svenska snögubbar i Ford Racing-film Ford Motor Company AB
OlsbergsMSE testar sin rallycrossutrustade Fiesta ST i ett snöigt Sverige.

I en spektakulär film från testkörningarna inför säsongen ser vi exempel på förarnas totala kontroll.
Se filmen på Youtube.

I ett snöigt Sverige har Fords Fiesta ST-rallycrossbil utsatts för tuffa tester inför den kommande tävlingssäsongen – och Ford Racing passade givetvis på att filma en del av de mest spektakulära scenerna.

Ford OlsbergsMSE (OMSE)-förarna testade den 600-hästars, fyrhjulsdrivna rallycrossutrustade Fiesta ST i jämtländska Kall inför starten av FIA World Rallycross Championship och Red Bull Global Rallycross Championship.

Bilen rattades på snö och is av vår svenska förare Patrik Sandell, som deltar i amerikanska GRC och Andreas Bakkerud, som kommer att tävla i VM.

Även om seriösa tester var huvudsaken kunde de två förarna inte låta bli att skoja lite, bland annat med hjälp av två snögubbar på banan. Hur det gick till kan du se här.

OMSE-teamets ägare Andreas Eriksson ledde testkörningarna, där det var förarnas utbildning som var det främsta syftet. ”Allt handlar om vad man har på banan. Att utveckla bilen är en sak, men det viktigaste är faktiskt att utveckla föraren”, säger han.

Den lyckade kombinationen mellan Erikssons tränarfilosofi och Ford Racings tekniska kompetens har gett utdelning i form av tre GRC-segrar i rad de senaste säsongerna.

Olsbergs MSE-teamet inleder årets FIA World Rallycross-säsong i Portugal den 3 och 4 maj och Red Bull Global Rallycross-säsongen den 18 maj i Barbados.

Ola Norberg, Ford Motor Company AB