Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tidtagningssystem från WRC ska höja standarden på Svenska tävlingar.

Stage One Technology´s tidtagningssystem från WRC finns nu i Sverige.

Det tidtagningssystem som under flera år följde och levererade topptider till WRC serien har nu hamnat i Sverige efter en affär. Stage One Technology som till förra säsongen tappade anbudet om att leverera resultatet i Rally VM har nu sålt tekniken. Utrustningen var bl.a. med under samtliga nio VM titlar för Sebastien Loeb och går nu till nya händer. Ny köpare är Racetiming Sweden som under flera år skött tidtagningen runt om i landet på rallytävlingar.

Racetiming Sweden har levererat tider på olika nivåer i Sverige under tio års tid. Nu tar man nästa steg i verksamheten för att lyfta hanteringen av resultat i Sverige.

Nu kommer det tidigare WRC tidtagningssystemet, troligen det mest avancerade och utvecklade systemet i världen att användas på Svenska tävlingar med allt vad den nya tekniken kan tillföra. Systemet finns nu hos sin nya ägaren och ska integreras i deras system.

- I samarbete med Resultatservice tänkte jag att vi ska höja ribban vad beträffar tidtagning och resultat säger Johan Forsman, ansvarig på Racetiming och fortsätter.
- Vad beträffar tekniken så är vårt gamla system likvärdigt. Det vi får extra nu är bättre "tracking", transponderidentifiering och backup funktioner i inrapporteringen. Men det stora pluset som syns utåt är kontrollstativen som vi tycker ger ett lyft vad gäller enhetlighet och synintryck.

Johan Forsman
Publiserad på Emotorsport