Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

TINTER Classic Rally Cup körs utan noter 2014.

Även i år körs TINTER Classic Rally Cup och detta för femtonde året i följd. Med hjälp av huvudsponsorn färggrossisten TINTER, Skövde plus övriga sponsorer erbjuds en prispott på preliminärt 50 000 kronor. Med prispengar i den här storleksordningen lär cupen bli lika välbesökt som tidigare år

- Klassiskt rally är populärt och med den här cupen är vår förhoppning att vi kan öka intresset ytterligare, säger cupgeneral Martin Miles.

Årets stora nyhet är att cupledningen lyssnat på rösterna från fjolårets deltagare och tagit beslut att inte längre tillåta noter. Tidigare i stort ända sedan starten 1999 har detta varit tillåtet. Övriga som kört ”onotat” har som kompensation då fått två bonuspoäng. Nu försvinner alltså detta.

- En omröstning i höstas bland cupdeltagarna gav som resultat att en förkrossande majoritet inte ville ha noter, så detta var inget svårt beslut, säger Miles.

- När dessutom fyra av årets åtta deltävlingar redan har ”notförbud” kändes det naturligt att avstå även i de övriga.

Klassiska Rallycupen samkör i år med TINTER Classic Rally Cup i en enda tävling, SMK Hörbys 50-års jubilerande TV-Svängen den 13 september. Bortsett från detta finns inga tävlingskollisioner under året med ”SM-serien för Klassiker”. Det är alltså fullt möjligt att hårdsatsa på båda cuperna.

- Med TINTER Classic Rally Cup vänder vi oss till deltagare som inte har riktigt samma höga ambitionsnivå som man har i t.ex. KRC, menar Miles.

De åtta deltävlingarna körs med fyra tävlingar i Södra BF ( Skåne/ Blekinge ) medan resterande körs i Östergötland och Västergötland. Noterbart är även att cupen samkörs med Bilsport Rallycup i Åtvidaberg, Valdemarsvik samt finalen i Asarum. Ett samarbete om Miles gillar.

- Känns mycket bra, BRC har samma nivå på tävlandet som även vi eftersträvar, enkelt och roligt! Innan dess är det dock deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen som blir scen för cupen.

- Premiären blir som vanligt den 5 april på Österlen i Simrishamnsmixen med Simrishamns MK som arrangör, därefter är det Kristianstad som tar emot oss, berättar Miles, själv aktiv i cupen med en Volvo 142.

Final på TINTER Classic Rally Cup körs som traditionen bjuder i Asarums klassiska Ekratten den 20 september, där även prispotten skingras.

Cupen har även egen hemsida där man kan läsa alla detaljer om TINTER Classic Rally Cup 2014. Adressen hit är www.classicrallycup.se/tinter/


Norrahammars Fordåkare Sven-Åke Angerd vann TINTER Classic Rally cup i fjol med sin vassa Ford Escort.

Tävlingskalender 2014.
05 april Simrishamnsmixen Simrishamns MK
26 april Kong Christian Race Kristianstads MK
17 maj Götenerundan Götene MK
07 juni Laxårallyt Laxå MK
02 aug Viksåttan SMK Valdemarsvik
23 aug; Gruvrundan Åtvidabergs MK
13 sept TV-Svängen SMK Hörby
20 sept Ekratten Asarums MS