Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fredrik Åhlin kör WRC 2 i Rally VM Portugal.

Landslagsföraren Fredrik Åhlin med kartläsare Morten Erik Abrahamsen infriade sin målsättning i Rally Sweden med en pallplats i WRC 2 klassen.

”Jag är så glad över att vi höll oss till både vår och teamets plan under rallyt. Vi var så nöjda med vår support från Dmack, känns kanon med ett sådant proffsigt team” säger Fredrik.

Teamets ingenjör var mer än nöjd med Fredriks prestation och den relationen är självklart viktig för framtiden. Fredriks och Mortens arbete i bilen belönades med flera sträckvinster och det är klart att Fredrik jämfördes med sin teamkollega Ketomaa som känner både bil och däck bättre.

”Direkt efter målgång i Rally Sweden åkte jag upp till Åre för att arbeta som instruktör, men samtidigt har arbetet pågått för att kunna realisera en start i nästa Rally VM deltävling, Vodafone Rally de Portugal som körs 3-6 april” berättar Fredrik.

”Det är en skön känsla att nu få berätta att anmälan är skickad och att vi kommer att köra” säger en överlycklig Fredrik.

”Jag har sagt det förut och jag säger det igen; - det kommer inte vara lätt, men det kommer att vara värt det” fortsätter han.

För många år sedan fick Fredrik rådet att inte bara ha en mentor utan att ta hjälp av flera personer och det är något som visar sig vara rätt beslut. ”Jag och Morten har verkligen upplevt höga och djupa dalar tillsammans vilket självklart många av våra partners även har gjort. Vi är så glada över att få det stöd och support som nu börjar betala sig tillbaka” säger Fredrik.

”Nu väntar ytterligare några veckors instruktörsarbete som kombineras med fysisk träning för att komma till start både stark & klok” avslutar Fredrik med ett stort leende.

Susanne Kottulinsky