Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Snart startar SydSvenska RallyCupen

2014 ser ut att bli den tuffaste säsongen någonsin. Givetvis är det så att man genom att köra fortast på alla tio tävlingarna så vinner man SSRC men tack vare en rad ändringar i upplägget kan även taktik och förmågan att vinna rätt tävlingar göra att spänningen hålls vid liv in i det sista.

Samtliga arrangörer förbereder sig för att erbjuda tävlingar i toppklass. De flesta håller till i kända områden men försöker genom att utnyttja sitt tillgängliga vägnät maximalt skapa utslagsgivande sträckor med bra sammanlagd längd

Simrishamn som ligger först den 5 april har delvis ny sträckning ungefär som det var tänkt att köras förra året då det blev inställt på grund av vinterns hårda grepp.

Kristianstad och Kong Christian satsar på gamla beprövade sträckor i lite ändrad form. Är tillbaka till de klassiska sträckorna mycket på grund av man återigen får köra på allmänna vägar.

Ljungby kände sig för ifjol då de arrangerade tävling igen efter att flera år varit centrum för Syd Svenska Rallyt. I år har man blivit varm i kläderna och spänner bågen lite högre och erbjuder som alltid på fina sträckor.

Vårsäsongens absoluta höjdpunkt blir Kristi Himmelfärdshelgens Syd Svenska Rally. För första gången är det SSRC som är huvudattraktion. Man kommer att bjuda på en tuff och komprimerad tävling med korta transporter mellan sträckorna. En riktig utmaning där ekipagen kommer att få smaka på upplägget av en längre tävling. Med 75 km SS blir det säsongen längsta tävling med många poäng att tävla om. Detta är också första tävlingen som körs tillsammans med Svenska Rally Cupen vilket gör att många duktiga tävlande från hela landet kommer att locka fram unika prestationer i alla klasser. Förhandsintresset gör att det inte är förvånande om det blir 250 startande.

Växjö och klassiska Dackefejden körs som vanligt som en deltävling i Mekonomen rally cup. Tävlingen brukar bjuda på långa och fina sträckor med sammanlagd längd upp mot 50 km

Skillingaryd och Skilling 500 avsluta vårens tävlingar i slutet av juni. Detta år vänder klubben tillbaka till sina rötter i Skillingaryd till gamla klassiska och omtyckta sträckor på skjutfältet.

Vi återkommer inom kort med både beskrivningar av höstens tävlingar förstås inklusive finalen som flyttar från Växjö till Vetlanda. Intressant information kommer också om läget bland de aktiva, till exempel från Volvo Original där de flesta i toppskiktet byter bil och klass.

Varmt välkomna till SydSvenska RallyCupen 2014.

Från och med nu så kan alla förutom på Facebook också följa SydSvenska RallyCupen på den nya hemsidan www.ssrc.se där resultat för tävlingar och ställningen i cupen publiceras.

Mats Bergman