Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Första starten i VM avklarad för Mattias Adielsson

Den 22-årige rallytalangen Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med sin kartläsare Patrik Barth från Lysvik nådde aldrig målet i 2014 års Rally Sweden. Trots en strålande insats satte snön stopp för dem under den sista dagen, då även kylaren gick sönder.

- Det här har varit fantastiskt roligt, jag har verkligen fått mersmak av så här långa tävlingar, tre dagar av ren lycka, säger Mattias Adielsson.

Tävlingen började på onsdagen med en publiksträcka, inför 8 000 åskådare, på travet i Karlstad. Innan start fick Mattias ta emot ett stipendium från Svenska Rallyförarklubbens ordförande Björn Waldegård för hans målmedvetna satsning att nå toppen.

Rallyt började sedan på riktigt under torsdagen då de även körde några sträckor i Norge.

- Känslan i bilen efter första dagen var grym, vi var snabbaste tvåhjulsdrivna bil och låg 25:a totalt, säger Adielsson.

Fredagen började lika bra som torsdagen slutat, men på SS 10, Rämmen, fick de snö i fronten och var tvungna att stanna och rensa kylaren från snö.

- Vi ville inte chansa att köra vidare när vi såg att motortemperaturen började stiga lite väl högt, så det var bara att stanna och ta bort snön. Vi tappade tid så vi var inte längre först bland de tvåhjulsdrivna bilarna. Nu blev fokuset att köra ikapp de 2,41 min som blev efter, säger Adielsson.

Under fredagens eftermiddags sträckor tog Adielsson in 1,20 min på ledaren och hade en härlig känsla i bilen. Stäcktiderna låg bland de 20 bästa och de var före flera fyrhjulsdrivna bilar.

Sista dagen började lika bra som fredagen slutat. Hög fart och bra tider. Tyvärr tog det slut i början på SS 19 Vargåsen då de körde av i en snövall och kylaren fick sig en törn. Allt vatten rann ur och det var bara att parkera på sträckan.

- När snön är så blöt som den varit under rallyt är det så lätt att fastna, snön suger liksom fast bilen och då blir vi passagerare. Tyvärr så kunde vi inte fortsätta då kylaren blev skadad, säger Patrik Barth

- Vi är dock otroligt nöjda med rallyt vi har satt mycket bra sträcktider, 15 sträcksnabbaste bland de tvåhjulsdrivna bilarna är vi mycket nöjda med. Jag vill även passa på att tacka alla som har hejat på oss ute i skogen. Det är en skön känsla att få köra inför en så stor publik, avslutar Mattias Adielsson.

Pressansvarig: Urban Andersson