Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Statsministern och prins Carl Philip inviger Rally Sweden

Statsminister Fredrik Reinfeldt och prins Carl Philip inviger världsmästerskapsdeltävlingen Rally Sweden 2014 på Karlstad Super Special Stage på onsdag kväll.

– Det sätter verkligen rätt inramning på invigningen att både vår statsminister och prins kan komma och inviga Sveriges största sportevenemang. I våra sändningar worldwide så blir detta en otroligt bra marknadsföring för Sverige, säger Svenska Rallyt AB:s VD Glenn Olsson.

Prins Carl Philip har sett många Svenska Rallyn på plats. Som hedersgäst och under de senaste åren även som invigare och prisutdelare. Prinsen kommer under 2014 års Rally Sweden också att ha båda uppdragen, och dessutom se en hel del rally på plats både i Sverige och Norge.

Statsminister Fredrik Reinfeldts besök som invigare var sista pusselbiten som föll på plats till vad som kommer bli en fantastisk invigningskväll på onsdag.

– Onsdagskvällen är inget man får missa helt enkelt med invigning av både statsministern och prinsen, Red Bull show med världsstjärnor i både snöskoter och motorcross, plus ett historiskt mästarmöte mellan Stig Blomqvist och Petter Solberg. Och så världens bästa rallyförare på toppen av allt detta med vår svenska juniorvärldsmästare Pontus Tidemand i spetsen. Detta blir en superkväll, berättar Glenn Olsson lyriskt.

Precis innan Ogier, Östberg, Tidemand och de andra stjärnorna ställer sig på startlinjen, bjuds du på en flygande start genom Red Bull FSX/FMX-Show. Det handlar om några av världens tuffaste freestylestjärnor inom snöskoter och motorcross, som visar upp sig på Färjestadstravet strax innan starten av onsdagens specialsträcka och efter fredagens dito. Du kommer få uppleva en unik show med motorcyklar och snöskotrar sida vid sida, i varsitt tjugometershopp. Det handlar om professionella förare som åker världen runt på tävlingar och uppvisningar såsom Kourtney Hungerford och Fredrik Berggren. Och naturligtvis finns även Daniel Bodin, flerfaldig X Games-medaljör, på plats. I år för att kommentera polarna, svara på frågor och skriva autografer då han skadat foten.

Hela programmet för invigningen onsdag 5 februari:

17.00 Portarna öppnar
18.15-18.45 Autografskrivning i Toto-hallen
19.30 Red Bull FSX/FMX Show
19.50 Invigning med statsminister Fredrik Reinfeldt och prins Carl Philip
20.05 Första heat ut på SS 1, WRC Rally Sweden.


Glenn Olsson