Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peugeot kör VM i rallycross med Hansen Motorsport

Peugeot Sverige - 2014-02-03

Rallycross är en av de snabbast växande disciplinerna i motorsportens värld. Med fartfyllda och spektakulära race väljer allt fler team och toppförare att satsa på den publikfriande sporten, som dessutom får VM-status från och med i år. Peugeot inleder ett samarbete med ett av rallycrossens absolut bästa team, Hansen Motorsport, för att tävla i FIA World Rallycross Championship 2014.

Peugeot har haft ett brett motorsportengagemang genom åren. Mästerskapstitlar i World Rally Championship och Sportscar World Championship har varvats med satsningar i berömda tävlingar som Dakarrallyt, Pikes Peak, Le Mans och Indianapolis, alla krönta med stora framgångar. Rallycross är en annan disciplin som Peugeot deltagit i, och när det nya världsmästerskapet nu införs har satsningen fått ytterligare ett lyft. Rallycross Championship 2014 kommer bli en språngbräda för sporten att expandera utanför de traditionella europeiska gränserna. En ny generation av fans kommer att upptäcka sporten, som lockar med spektakulär racing mellan häftiga bilar.

Peugeot ville vara del av processen från början och har därför inlett ett samarbete med en av rallycrossportens mest namnkunniga utövare, Kenneth Hansen och teamet Hansen Motorsport.– Vi är mycket stolta och hedrade över att få arbeta tillsammans med Peugeot Sport i årets FIA World Rallycross Championship, säger Kenneth Hansen. Motivationen kunde knappast vara större, samtidigt som vi är medvetna om att uppdraget kommer med ett stort ansvar. Men var så säkra på att vi kommer göra allt som står i vår makt för att kämpa allra längst fram med Peugeot.

Det officiella namnet på teamet är Team Peugeot-Hansen. I samarbete med Peugeots mångåriga partner, oljebolaget Total, kommer man att tävla med en specialbyggd 208 T16 (silhouette-version av 208). Teamet kommer att köra samtliga 12 deltävlingar i mästerskapet, som startar den 4 maj.

Kenneth Hansen är en av de mest framgångsrika i rallycrosshistorien, både som förare och som stallchef. Den 6 juli får vi se honom leda team Peugeot-Hansen, mot tufft motstånd, i värmländska Höljes. Att samarbetet tog form med just Kenneth Hansen var inte en slump med tanke på hans enorma erfarenhet. Vilken kommer att krävas med tanke på hur hård serien ser ut att bli.– Vi ville bygga upp ett samarbete med det bästa teamet i branschen och valet föll tämligen lätt på Hansen Motorsport, säger chefen för Peugeot Sport, Bruno Famin. Nu startar Team Peugeot-Hansen från grunden i det nya mästerskapet och vi står inför en spännande utmaning på tävlingarna över hela världen och några av de mest strategiskt viktiga marknaderna för Peugeot.

FIA World Rallycross Championship kalender
4 maj Montalegre (Portugal)
25 maj Lydden Hill (Storbritannien)
14 jun Hell (Norge)
29 jun Kouvala (Finland)
6 jul Höljes (Sverige)
13 jul Mettet (Belgien)
8 aug Trois-Rivières (Kanada)
7 sep Lohéac (Frankrike)
21 sep Estering (Tyskland)
28 sep Franciacorta (Italien)
12 okt Istanbul (Turkiet)
23 nov Cordoba (Argentina)