Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

PEUGEOT GÅR SAMMAN MED HANSEN MOTORSPORT I FIA WORLD RALLYCROSS CHAMPIONSHIP

Rallycrossens popularitet och spänning har gjort att sporten snabbt har växt de senaste åren och processen har accelererat ytterligare tack vare det nystartade FIA World Rallycross Championship 2014. All ingredienser fanns på plats när nu Peugeot går samman med en av sportens ledande team, Hansen Motorsport.

Rallycross

Peugeots engagemang i motorsport är onekligen en av de bredaste som funnits de senaste årtiondena. Märket har vunnit titlar i World Rally Championship and Sportscar World Championship, medan deras satsningar i prestigefyllda tävlingar såsom Dakar, Pikes Peak, Le Mans och Indianapolis har krönts med framgång. Rallycross är ytterligare en gren där Peugeot har varit aktiv under senare tid, och introduktionen av ett världsmästerskap till 2014 kommer vara en stark språngbräda för sporten att kunna expandera utanför sitt tidigare europeiska territorium. Detta kommer i sin tur göra att en ny generation fans upptäcker sporten. Peugeot ville vara en del av den här processen från start och har som en följd av det gått samman med en av rallycrossens mest berömda team, Hansen Motorsport.

Team Peugeot-Hansen

Det officiella namnet på det nybildade teamet är Team Peugeot-Hansen och som i samarbete med Peugeot långvariga partner Total kommer att tävla i en 208 T16. Programmet kommer att omfattas av världsmästerskapets alla 12 deltävlingar som börjar i maj.

Svenske Kenneth Hansen är en av rallycrossens mest framgångsrika personer i sportens historia, både som förare och som chef för sitt team. Beslutet att bilda ett partnerskap med någon som tillhör rallycrossens elit var ganska givet, speciellt med tanke på hur hårt motståndet verkar att bli i det startfält som börjar ta form.

Kenneth HANSEN: “Vi är mycket stolta och hedrade att få jobba med Peugeot i årets FIA Worls Rallycross Championship. Motivationen är på topp, men vi är också fullt medvetna om att med uppdraget så kommer också ett stort ansvar. Men ni kan vara säkra på att vi kommer göra allt vi någonsin kan för att inte Peugeot ska behöva ångra sitt beslut att ge förtroendet till Hansen Motorsport. Hela mitt fokus ligger nu att komma igång med jobbet framför oss med allt från teamets visuella identitet till minsta skruv i bilen. Hansen kan blicka tillbaka på många framgångar och vår stora dröm nu är att få fightas längst fram i resultatlistorna tillsammans med Peugeot. Det är ett helt nytt projekt som startar här och nu, och vi måste jobba hårdare än någonsin tidigare för att vara med även 2014 och slåss om segrar och framgång."

Bruno FAMIN, Direktör, Peugeot Sport: “På Peugeot Sport letar vi konstant efter nya intressanta former av motorsport. Rallycross är på stark frammarsch i och med introduktionen av det FIA-sanktionerade världsmästerskapet för i år. Vi har attraherats av flera av sportens faktorer, inklusive dess spektakulära sida med stora åskådarskaror och intressanta bilar. Det är en sport som är väldigt när vårt mål. Vi ville naturligtvis gärna samarbeta med en av sportens bästa team, nämligen Hansen Motorsport. Team Peugeot-Hansen börjar från noll i det här nya mästerskapet och vi står inför en spännande utmaning med en kalender på 12 tävlingar runt om i världen och i några av våra mest betydelsefulla marknaderna för vårt märke."

Martin ANAYI, Managing Director of World Championship Promoter, IMG Motorsport: “Vi är glada att Peugeot Sport har gett sitt förtroende till att officiellt stötta ett av rallycrossens toppteam och därigenom delta i FIA World Rallycross Championship i sitt allra första år. Att få ännu ett stort bilmärke involverat på detta sätt är en fjäder i hatten för vår snabbt växande serie."