Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Sweden nästa start för Mattias Adielsson

Nu närmar det sig VM-start för rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Patrik Barth från Lysvik. Mattias gör sin första start i en VM tävling medan Patrik har deltagit en gång tidigare i Rally Sweden.

Teamet har haft en hektisk tid efter segern i SM veckan, då bilen blev ganska illa tilltyglad efter en avåkning.

Trots problemen där vann Adielsson i överlägsen stil och kunde redan i januari bli svensk mästare i rallysprint.
Nu är det dags för något helt annat än sprint, Rally Sweden kommer att avgöras under tre dagar och 24 specialsträckor som tillsammans mäter hela 33 mil.

- Det här är en dröm som går i uppfyllelse, Rally Sweden är den största tävlingen i Sverige och nu får jag chansen att köra den. Det här kommer att bli en fantastisk vecka, säger Mattias Adielsson.

Det är en lång tävling och mycket kan hända. Det viktigaste för Mattias och Patrik blir att skaffa sig erfarenhet av en så lång tävling och det största målet blir att vara med till målrampen i Karlstad på lördag.

Rekognoseringen av specialsträckorna sker under måndag och tisdag, då har de tävlande möjlighet att åka igenom banan två gånger och göra anteckningar om hur vägen ser ut. Själva tävlingen startar på onsdagkväll med en publiksträcka på travbanan i Karlstad, som kommer direktsändas i SVT.

- Jag vill verkligen visa att en framhjulsdriven Peugeot 208 kan vara häftig att se i skogen, trots att publiken fått se alla världsstjärnor passera innan vi kommer. Målsättningen är självklart att komma till målet på lördag, men vi vill ju visa vad vi kan för den stora publiken så jag siktar på att hålla ett högt tempo genom hela tävlingen, säger Mattias Adielsson.

Tidsplan:
Onsdag 5 februari: Start av Rally Sweden kl 20,00
Torsdag 6 februari: Etapp 1 Start SS 2 kl 10,24
Fredag 7 februari: Etapp 2 Start SS 8 kl 08,16
Lördag 8 februari: Etapp 2 Start SS 17 kl 07,55
Lördag 8 februari: Målgång Karlstad kl 17,27

Följ oss:
Web: www.adielssonmotorsport.com
Facebook: http://www.facebook.com/Adielssonmotorsport
Twitter: @mattiasadiels
Instagram: @adielssonmotorsport


Pressansvarig: Urban Andersson