Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallykombo i Slottssprinten 2014

Det blir en härlig rallykombo under Slottssprinten i Rally den 12 juli, när Ericsbergs Slott åter kommer att fyllas med rallybilar och motorsportpublik under en sommarhelg. Detta när 90-årsjubilerande Katrineholms Motorklubb tillsammans med Ericsbergs Slott arrangerar Slottssprinten.

Redan premiäråret 2013 blev arrangemanget en succé med fullt startfält, häftig rallyaction och en suverän avslutning med prisutdelning och efterföljande "After Rally" med grillfest i stora slottsparken. Alla var fantastiskt nöjda och ville på stående fot boka plats till 2014, och efter att utvärderat arrangemanget är nu grundkonceptet spikat för en ny rallyfest i år. Och som en riktig bonus blir det en rallykombo av bästa sort, vi får besök av klassiska Midnattssolsrallyt på sträckorna och med lunchuppehåll vid Ericsbergs Slott under lördagen.

- Vi fick en förfrågan för 12 dagar sedan från Kungliga Automobil klubben, KAK/Midnattssolsrallyt, och om vi kunde ta med de klassiska bilarna på de 4 sträckorna i Slottssprinten under Lördagen säger Leif Fredriksson som är kontaktperson från arrangören i samarbetet med Ericsbergs Slott.
Och han fortsätter - När vi gått igenom tävlingslogistiken och sett möjligheten att det är genomförbart både på sträckorna och vid Ericsbergs Slott, så har vi sagt ja till denna spännande rallykombo, avslutar Fredriksson.

Det innebär att det blir både klassiska bilar/Midnattssolsrallyt och ordinarie Slottssprinten den 12 juli i Katrineholmstrakten. Från arrangörens håll ser vi det som ett spännande komplement till redan populära Slottssprinten, där Midnattssolsrallyt kommer att köra sträckorna innan de tävlande i Slottssprinten tar dessa i besittning. Det är i år planerat för fyra sträckor som körs en gång och därför en möjlighet att öka det totala antalet tävlande.

Det finns även gått om utrymme för service/lunchuppehåll, både för Slottssprinten och Midnattssolsrallyt, utrymme och mark som Ericsbergs Slott välvilligt ställer till förfogande och som är helt avgörande för att arrangemanget skall gå i lås.

- Vi tror att detta blir ett av årets häftigaste rallyarrangemang med alla inblandade delar säger Crister Nystrand i tävlingsledningen, och fortsätter - Att vrida till det och kunna ge möjligheten för Midnattssolsrallyt att vara med är en trevlig bonus i arrangemanget, som givetvis kommer att innehålla alla delar från succén 2013, allt från boende i Slottsområdet, grymma rallysträckor och den häftiga avslutningen med "After Rally" och stor grillfest under trevliga former i den fantastiska slottsparken, avslutar Nystrand och blickar framåt.

Så vi kan alla se fram emot en riktigt trevlig motorsporthöjdpunkt i Mellansverige under 10-12 juli, när vi både kan ta del av Slottssprinten och Midnattssolsrallyt.

Leif Fredriksson