Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Lima med Rally LBC Rushen blir SverigeSeriens andra vinterrally

Det blir det Lima med fantastiskt fina LBC Ruschen som tar plats i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie istället för den inställda tävlingen i Torsby. LBC Ruschen går av stapeln 8 mars.

När den extremt varma vintern i Värmland tvingade Torsby och MK Ratten att ställa in sin tävling var huvudplanen för VOC Mekonomen Rally att utöka säsongens andra deltävling i klassens SverigeSerie, Stjärnsvaängen i Sundsvall, med en andra dag. Så blir det inte. Istället kliver välrenomerade LBC Ruschen i Lima in och tar den plats som öppnade sig.

– Sundsvall kommer att bli en kanontävling och vi är också väldigt tacksamma för organisationen i Sundsvall för det jobb de gjort för oss. Det tog omedelbart tag i frågan och försökte få ihop en andra dag med riktigt bra rallysträckor. Men, den knappa tiden gjorde att man bara kunde landa 22 kilometer specialsträcka för en andra dag i Sundsvall. Det blir lite väl kort för en SverigeSerie deltävling, speciellt på vintern, säger klassansvarig Roger Fransson.

Istället gör en gammal favorit åter entré i serien. Lima kommer återigen att ingå i SverigeSerien i år.

– Lima har en speciell laddning kring sin fina tävling. Nästan 8 mil specialsträcka på riktigt fina vinterrallyvägar. Lima hade senast SverigeSerie 2011 och jag vet att jag gör många tävlande i klassen glada när jag nu stolt kan meddela att de kommer tillbaka igen i SverigeSerien.

Den andra inställda tävlingen i Torsby kommer att ersättas av en sommartävling. Det gör att 2014 års SverigeSerie kommer att bestå av två vintertävlingar och sex sommartävlingar. Vilken ytterligare sommartävling det blir meddelas så snart det är möjligt.